Declan Rice rekor bedelle Arsenal’de

Arsenal, West Ham'dan Declan Rice'ı kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Bonservisine 120 milyon euro ödenen Rice, bu rakamla birlikte en pahalı İngiliz futbolcu oldu.

Arsenal,  uzun süredir istediği İngiltere Milli Takımı’nın orta saha oyuncusu Declan Rice’ı West Ham’dan rekor bir transfer ücreti karşılığında kadrosuna kattı.

120 MİLYON EURO İLE REKOR KIRDI

West Ham ise Rice için rekor bir ücret teklif edildiğini ve bu rekor teklifini kabul edildiğini duyurdu. 24 yaşındaki futbolcunun bonservis bedeliyle ilgili resmi bir bilgi verilmezken, İngiliz basınında Declan Rice’ın bonservis bedeli için 120 milyon euro verildiği öne sürüldü. Rice, bu rakamla birlikte en pahalı İngiliz futbolcu oldu. Daha önce bu rekor 117.5 milyon euroya Aston Villa’dan Manchester City’ye imza atan Jack Grealish’e aitti.

Bu arada Rice’ın yeni takımında 41 numaralı formayı giyeceği belirtildi.

declan rice

DECLAN RICE’DAN WEST HAM TARAFTARINA MEKTUP

Rice, West Ham taraftarlarına açık bir mektup yazarak, “Chadwell Heath’e ilk adım attığım anda buranın ikinci bir evim olacağını biliyordum” dedi ve şunları ekledi:

“Burasının, hem futbolcu hem de bir erkek olarak beni şekillendirmede ne kadar kritik bir rol oynadığını şimdi daha iyi anlıyorum… Kendime güvenimi artırabileceğim, odaklanma, kararlılık ve hırsımı besleyebileceğim mükemmel bir yer buldum.

O kadar sevdiğim ve değer verdiğim bir ortamı bırakma kararımın ne kadar zor olduğunu bilmenizi istiyorum. Ancak sonuçta, bu her zaman oyunun en üst seviyesinde oynama hırsımla ilgiliydi.”

Exit mobile version