Erdoğan’dan 100. Yıl Hitabı: Türkiye bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle ulusa seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Gazi'nin arzu ettiği biçimde kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Bu tavrımızı daha önce Kore, Kıbrıs, Irak, Libya, Yemen ve son olarak Karabağ'da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi'nin 'Kimse el süremez' dediği Gazze ve Filistin için Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan 100. Yıl Hitabı: Türkiye bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle ulusa seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: Aziz milletim, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bir kez daha Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyet’imiz, bugün ilk asrını tamamlayıp, Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikince asrına yelken açıyor. Cumhuriyetimizin ilanından bugüne Türkiye’mizin gelişmesini sağlayan herkesi rahmetle anıyorum. Binlerce yıllık devlet geleneceğimizin yeni bir halkası olan Cumhuriyet, bu topraklarda kurduğumuz ilk değil, son devletimizdir. Medeniyetlere öncülük etmiş pek çok devletimiz vardır.

Türkiye Cumhuriyeti köksüz bir devlet değildir. Hiçbir zamanda olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıldır el ele, nesilden nesile aktarılan muzazez bir eserdir. Bugün 100. yıl dönümüzü idrak ettiğimiz Cumhuriyetimiz bizim için ilham kaynağıdır. Cumhuriyet binlerce vatan evladının kanı, canı ile inşaa edilmiştir. Gazi’nin ifadesiyle, ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmaktır.’ Cumhuriyet tam manasıyla bu vasfını bizim dönemimizde kazanmıştır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Gazi’nin arzu ettiği biçimde kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Bu tavrımızı daha önce Kore, Kıbrıs, Irak, Libya, Yemen ve son olarak Karabağ’da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi’nin ‘Kimse el süremez’ dediği Gazze ve Filistin için Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz. Millete efendilik yoktur, hizmet vardır inancıyla tam 21 yıldır, mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz aziz milletimize hizmet ediyoruz.

‘6 MİLYON KONUTU DAHA TOPLUMA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

Sağlıkta hastane yatak sayımız 1923’te 12 bini bulmazken, 2002 yılında 164 bine, bu yıl ise 268 bine yükseldi. Türkiye, 1928’de sadece 1000 civarında hekime sahipken, 2002 yılında 92 bin, günümüzde 194 bin hekimle vatandaşlarına hizmet veriyor. Bugün 2032 kilometresi hızlı tren hattı olmak üzere 14 bin kilometreye ulaşan modern demir yolu hatlarıyla milletimizin hizmetindeyiz. Konutta Cumhuriyet’in devraldığı birikimle birlikte 2000’li yılların başında 13 milyona sahip binaya sahipken, son yıllarda bunu iki katına çıkarak 26 milyona çıkarttır. 1,5 milyonu İstanbul’da olmakla birlikte 6 milyon konutu daha topluma kazandırmayı hedefliyoruz.

‘UÇAK GEMİLERİ SAYIMIZI 2’YE ÇIKARACAĞIZ’

İnşallah İspanyollarla tekrar bir anlaşma yapacak TCG Anadolu’nun bir üst seviyesini yaparak uçak gemileri sayımızı 2’ye çıkaracağız. Aziz milletim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştirerek Cumhuriyet’imizin 2. yüzyılına girmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık, gayret ettik. Tarihi eşsiz zamanlarla dolu büyük bir milletin evladı olarak Türkiye Yüzyılı misyonunu hayata geçirmek konusunda kararlıyız. Vahdetttin Köşkü’nden dünyaya seslenmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin mesut ve muzaffer olması konusunda hiçbir emperyal güç Türkiye’nin önüne geçemeyecektir. Cumhuriyetimizin basini Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarızı yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılı kutlu olsun, şehitlerimiz ruhları şad olsun diyorum.

Exit mobile version