Erdoğan’dan tahıl anlaşması değerlendirmesi: “Putin’in devamını istediğine inanıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfez ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu ve Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesine ilişkin olarak, “Putin’in devamını istediğine inanıyorum” dedi.

Erdoğan’dan tahıl anlaşması değerlendirmesi: “Putin’in devamını istediğine inanıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı, “İslam dünyasında yaşanan krizler, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında yakın istişare ve işbirliğini gerekli kılıyor. dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

İlişkilerimizi geniş bir iş birliği temeline yaymayı arzu ediyoruz.
“Ziyaretimiz esnasında öncelikli hedefimiz ortak yatırım ve ticari faaliyetler olacak. Kazan-kazan anlayışıyla neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz.

Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmimiz son 20 yılda 1,6 milyar dolardan yaklaşık 22 milyar dolara yükseldi. Bu rakamı çok daha ileriye taşımanın yollarını arayacağız.
Bölgemizin en önemli ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan; ticaret, yatırımlar, müteahhitlik gibi konularda özel bir konuma sahip. Suudi Arabistan’ın büyük çaplı projelerinde Türk firmalarının daha fazla rol almalarını istiyoruz.

Suudi Arabistan makamları, depremzede vatandaşlarımızın hac farizasını yerine getirmeleri için ülkemize ilave kota sağladığı gibi, organizasyondaki başarısı nedeniyle orada Diyanet İşleri Başkanlığımız ödül almaya hak kazandı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Tahıl koridoru anlaşması) Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum.” dedi.

Exit mobile version