Faizsiz evlilik kredisi detayları ortaya çıktı

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren ‘Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Peki yeni evleneceklere verilecek olan 150 bin liralık desteğin kimler tarafından alınabileceği, başvuru şartları, ne zaman verilecek? İşte "Faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır" sorusunun yanıtı.

Faizsiz evlilik kredisi detayları ortaya çıktı

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren ‘Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
Yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş fiyatlar nedeniyle yüz binlerce evlilik hazırlığı yapan çift zor durumda kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni evleneceklere verilecek 150 bin lira faizsiz evlilik desteğinin nasıl alınacağı ise merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konuyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar “Faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır, başvuru şartları nelerdir?” gibi sorularının yanıtlarını buldu.

FAİZSİZ KREDİ NE ZAMAN VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, “Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Meclis’e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.” yanıtını verdi.

KİMLER ALACAK? KRİTERLER NE?

Aile ve Gençlik Bankası’na yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı: “Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır.”

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

“Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz” Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.
Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

Exit mobile version