Fenerbahçe 9’da 9 yaptı

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Ludogorets'i 3-1 mağlup etti. Avrupa'da oynadığı 9 maçı kazanan sarı-lacivertliler, toplam galibiyet serisini ise 18 maça çıkardı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3. hafta karşılaşmasında Ludogorets ile karşı karşıya geldi. Kadıköy’deki maçı Fenerbahçe, 3-1’lik skorla kazandı.
Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Michy Batshuayi ile 52. dakikada ve 90+3. dakikada Miha Zajc attı. Ludogorets’in golünü ise 65. dakikada Rodrigo Becao (Kendi kalesine) attı.
Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte grupta 3’te 3 yaptı. Sarı-lacivertliler, Avrupa’da oynadığı 9 maçtan da galibiyetle ayrılırken, toplam galibiyet serisini 18 maça çıkardı.
İsmail Kartal’ın ekibi bu sonuçla birlikte H Grubu’nda 9 puana yükseldi. Ludogorets, 3 puanda kaldı.
Grubun bir sonraki haftasında 9 Kasım’da Fenerbahçe, Ludogorets deplasmanına gidecek. Sarı-lacivertliler, ligde ise hafta sonunda Pendikspor deplasmanına gidecek.

Fenerbahçe 9'da 9 yaptıUEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3. haftasında Bulgaristan’ın Ludogorets takımını konuk eden Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Hatayspor maçına göre ilk 11’inde önemli bir rotasyona gitti.
Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı’nda oynanan müsabakaya Hatayspor ilk 11’ine göre 6 farklı isimle çıktı.
62 yaşındaki çalıştırıcı, Hatayspor maçında ilk 11’de görevlendirdiği Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Edin Dzeko’yu Ludogorets karşısında yedek soyundurdu.
Tecrübeli teknik direktör, bu isimlerin yerine ise İrfan Can Eğribayat, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Miha Zajc, Ryan Kent ve Michy Batshuayi’yi sahaya sürdü.
Ludogorets karşısında kalede İrfan Can Eğribayat’ı oynatan Kartal, savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde’den oluşturdu. Orta ikilide Miguel Crespo ile Fred Rodrigues’e şans tanıyan Kartal, hücum hattında Ryan Kent, Miha Zajc ve Dusan Tadic’i görevlendirdi. İsmail Kartal, gol yollarında ise Michy Batshuayi’yi tercih etti.
Fenerbahçe’de Dominik Livakovic, Doğukan Demir, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Umut Nayir, Muhammet İmre, Sebastian Szymanski, Efekan Karayazı ve Yusuf Akçiçek ise yedek soyundu.

ALİ KOÇ TARAFTARA SESLENDİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Cumhuriyet’e özel maç öncesinde stat hoparlörlerinden taraftara seslendi.
Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:
“Fenerbahçe Spor Kulübü sadece bir spor kulübü değil, bir mirası geçmişten geleceğe taşıyan, Atatürk’ün ideallerini ve ruhunu yaşatan bir ailedir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bizler Fenerbahçeliler olarak bu vizyonu yaşatmanın ve güçlendirmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Spor, bizim için sadece bir oyun değil, aynı zamanda bir inanç ve tutkudur! Atatürk’ün gençliğe olan sonsuz güveniyle, bu tutkuyu yüreklerimize kazıyor ve kazandığımız her zaferde, atamızın eşsiz mirasına ve aziz hatırasına bir selam çakıyoruz. Bizler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, Atatürk adını gurur ve sevgiyle en yukarılara taşıyacak ve onun yolunda, aynı kararlılık ve azimle yürümeye devam edeceğiz.”

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli ataklar rakip Ludogorets’ten geldi. 5. dakikada Ludogorets serbest vuruşta etkili geldi, Jakub Piotrowski’nin vuruşu yandan auta çıktı.
6. dakikada ise sol kanattan gelen Rwan Seco’nun şutunda İrfan Can topu kornere çeldi.

FENERBAHÇE OYUNU ALAMADI

Alışılmışın dışında bir 11’le sahaya çıkan Fenerbahçe, ilk yarının ortalarında rakip kaleye gitmekte zorlandı. Sarı-lacivertliler, bu dakikalarda orta alanda oyunu da alamadı.

FENERBAHÇE TEHLİKELERİ

Fenerbahçe, 26. dakikada etkili oldu. Michy Batshuayi’nin pasında topla buluşan Fred’in şutunda kaleci topu çıkardı. Ardından Tadic’in tamamlamak istediği top dışarıya gitti.
33. dakikada ise Michy Batshuayi’nin kafa vuruşu yumuşak kaldı ve Ludogorets savunması bu topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe, devre bitmeden 42. dakikada öne geçti. Fred’in getirdiği topta savunmadan seken top Michy Batshuayi’nin önüne düştü. Michy Batshuayi düzgün bir vuruşla Fenerbahçe’yi öne geçirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI DA GOLLE BAŞLADI

Fenerbahçe, 52. dakikada farkı ikiye çıkardı. Oosterwolde’nin sol kanattan çevirdiği topta Batshuayi topa vuramadı ancak savunmadan seken top Zajc’ın önünde kaldı ve onun vuruşunda top ağlara gitti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 63. dakikada oyuna müdahalede bulundu. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can, Sebastian Szymanski ve Ferdi Kadıoğlu oyuna dahil oldu. Dusan Tadic, Fred ve Oayi Samuel oyundan çıktı.

KADIKÖY’DE FARK BİRE İNDİ!

Ludogorets, 65. dakikada farkı bire düşürdü. Kullanılan köşe vuruşunda Pedrinho’nun vuruşunda Becao topu uzaklaştırmak istedi ancak top ağlara gitti.
Fenerbahçe tribünleri, 70. dakikada Miha Zajc’a ıslıklarla tepki gösterdi.
Fenerbahçe, 76. dakikada kaleyi yokladı. Rakip ceza sahası önünde topu alan Sebastian Szymanski’nin vuruşu dışarıya gitti. Szymanski’den bir dakika sonra ise Batshuayi’nin aynı bölgeden vuruşu kalecide kaldı.

Fenerbahçe’de Umut Nayir, 81. dakikada oyuna dahil oldu. Sarı-lacivertlilerde bu dakikada kenara gelen isim ilk golü atan Michy Batshuayi oldu.

LUDOGORETS ETKİLİ OLDU

82. dakikada Ludogorets gole çok yaklaştı bir anda topla beraber hızlanan Bernard Tekpetey ceza sahası içine girdi ve vuruşunu yaptı ancak İrfan Can Eğribayat topu kornere çeldi.
Fenerbahçe’de uzatma anlarında sahaya çıkan Miha Zajc, maçın skorunu 3-1 olarak belirledi.

Exit mobile version