Fransa’da ortalık karıştı! Sokağa çıkma yasağı geldi

Fransa'da polisin açtığı ateşte ölen 17 yaşındaki genç için çıkan olaylar nedeniyle Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Fransa‘nın Nanterre kentinde 27 Haziran’da polisin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki sürücünün yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde protestolar sürüyor. Paris’te dün akşamki protestolarda polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı, 150 kişi gözaltına alındı.

Fransız basınındaki habere göre, farklı kentlerde araçlar, çöp bidonları ve kamu eşyaları ateşe verildi. Toulouse, Lille gibi kentlerde Nael’in ölümüne tepki gösterenler polise taş attı. Polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

40 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede başlayan olaylara müdahale etmek için 40 bin güvenlik görevlisinin görevlendirdiğini açıkladı.

Güvenlik güçlerinin ayaklanmalara karşı mücadele etmek, gözaltına almak, düzeni yeniden tesis etmek için gerekli teknik ve teknolojik imkanlarla donatılacağını ifade eden Darmanin, tüm siyasileri vatandaşları sükunete çağırmaya davet etti.

FRANSA’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Fransa’da 17 yaşındaki bir gencin, kontrol sırasında polis tarafından vurularak öldürülmesi sonrası sular durulmuyor.

Başta başkent Paris olmak üzere pek çok kente sıçrayan olaylar 2. günde de devam ederken Clamart kentinde 3 Temmuz’a kadar gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

 

fransa 3

 

Exit mobile version