İsrail Filistin savaşında 35.gün.. İşte son gelişmeler.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 35. gününde de hız kesmeden devam ediyor. İşte İsrail Filistin savaşında 35.gününden son yaşanan gelişmeler ..

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail’e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye saldırıları 35. gününde de hız kesmeden devam ediyor. İşte son yaşanan gelişmeler ..

İşte İsrail Filistin savaşında son durum..

70 HİZBULLAH ÜYESİ ÖLDÜ

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusuyla çatışmalarda 7 mensubunun daha öldüğünü duyurdu. Hizbullah, Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki operasyonu sonrası 8 Ekim’de harekete geçmişti. O günden bu yandan Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalarda şu ana kadar ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 70’e yükseldi.

CUMA NAMAZI SONRASI OLAY

İsrail güçleri, cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yine gaz bombası ve TOMA’larla müdahale etti. İsrail, 7 Ekim’den sonra Mescid-i Aksa’ya girişte yaş sınırı getirerek, gençlerin mabede girişlerini yasaklamıştı.

ÖLÜ İSRAİLLİ ASKER SAYISI ARTTI

İsrail ordusu ablukayı sıkılaştırarak aralıksız şekilde bombaladığı Gazze Şeridi’ndeki kara çatışmalarında bir askerinin daha öldüğünü bildirdi. Açıklamada, savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen asker sayısının 354’e yükseldiği kaydedildi.

ŞİFA HASTANESİ’NE TEKRARDAN SALDIRI YAPILDI

– Filistin Haber Ajansı, İsrail ordusunun, Gazze’deki Şifa Hastanesi Yerleşkesi’nde yer alan poliklinik binasını bombaladığını, ölü ve yaralılar olduğunu açıkladı. Şifa Hastanesine yönelik saldırıyla ilgili haberde, “İşgal güçleri, Şifa Hastanesi Yerleşkesi’ndeki bir poliklinik binasını roket ve top atışlarıyla bombaladı. Yerinden edilmiş kişilerin hedef alınması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.” ifadelerine yer verildi.

 

İsrail Filistin Savaşı

Exit mobile version