İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: Kara baskını yapılıyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik olası kara harekatı gündemdeki yerini korurken, İsrail Ordu Sözcüsü’nden bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamaya göre İsrail, rehineleri kurtarmak için Gazze'de ‘sınırlı kara operasyonu’ başlattı.

israil gazze kara operasyon son havadis

İsrail ordusu, Gazze’de sınırlı rehine operasyonu yaptığını açıkladı. Ordu Sözcüsü, “Kara güçleri rehine aramak için Gazze’ye girdi. Rehineler için sınırlı kara baskını yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

İşgal güçleri hedef gözetmeksizin Gazze’de orantısız güç kullanmaya devam ediyor. İsrail uçakları Gazze’deki Cebaliya, El-Bureyc ve Nusayrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya bölgesinde sivillerin yaşadığı çok sayıda eve hava saldırısı düzenledi.

Filistin medyasının 7 Ekim’den bu yana “en ağır bombardıman” olarak nitelendirdiği İsrail hava saldırılarında son 24 saat içinde Gazze genelinde en az 400 Filistinli şehit oldu.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

15.50 – Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze için gönderilen tıbbi cihaz ve ilaçlar, Mısır’ın El Ariş Havaalanına getirildi.

14.10 – Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 387 artarak 5 bin 87’ye yükseldi. Ölenlerden 2 bin 55’i çocuk, 1119’u kadın.

13.59 – İsrail’in Gazze saldırılarında yıkılan cami sayısı 32’ye yükseldi.

Exit mobile version