Nefesleri kesecek Galatasaray- Beşiktaş derbisi saat kaçta, hangi kanalda? Maçın muhtemel 11’leri

Sezonun ilk derbi maçında Galatasaray ile Beşiktaş Rams Park’ta kozlarını paylaşacak

Nefesleri kesecek Galatasaray- Beşiktaş derbisi saat kaçta, hangi kanalda? Maçın muhtemel 11’leri

Ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray, taraftarının da desteğiyle Beşiktaş’ı devirerek hem derbilerdeki üstünlüğünü korumak hem de maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor.

Şenol Güneş sonrası Burak Yılmaz’ı takımın başına getiren ve ilk maçından galip ayrılan Beşiktaş ise zirveye yeniden tutunma fırsatını tepmemeye kararlı. Siyah-Beyazlılar uzun süre sonra Rams Park’a gelecek olan taraftarının yüzünü güldürmek istiyor. Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Süper Lig’in 9. haftasında derbi heyecanı yaşanacak, Galatasaray ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. Çıktığı her derbide gol atan, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş’a karşı 6 maçta 8 golü bulunan Icardi, bugün şova devam etmeye hazırlanıyor.

Sezona 16 resmi maçta 11 gol 3 asistle başlayan Aboubakar, Kartal’ın Galatasaray deplasmanındaki en tehlikeli hücum silahı konumunda. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçın tüm biletleri satıldı. İki takımın taraftarlarının da tribünde olmasıyla, tam bir derbi şöleni yaşanacak. Beşiktaş’ın başındaki ilk maçında İstanbulspor’a karşı yüzü gülen Burak Yılmaz, ikinci sınavını kariyerinde ilk derbiyle vermiş olacak.

Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Bu akşam Rams Park’ta oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak Galatasaray-Beşiktaş derbi maçı beIN Sports 1’den canlı yayınlanacak. Maçı Halil Umut Meler yönetecek.

Galatasaray-Beşiktaş muhtemel 11’ler:

Galatasaray: Muslera, Boey, Kaan, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Ndombele, Tete, Mertens, Kerem, Icardi

Beşiktaş: Mert, Onur, Colley, Amartey, Masuaku, Amir, Chamberlain, Gedson, Rashica, Cenk, Aboubakar
Kapalı gişe derbi: Galatasaray-Beşiktaş

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, yeni adıyla Rams Park Stadyumu’nda sezonun en ateşli derbilerinden biri oynanacak. Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş derbisi öncesinde satışa çıkan tüm biletleri tüketmiş durumda. Yüksek fiyatlara rağmen kombine kart sahipleri dışında, tek maçlık biletlere büyük ilgi gösteren Sarı-Kırmızılılar, tam 49 bin kişiyle takımlarını statta desteklemeye hazırlanıyor. Deplasman yasağının kalkmasıyla Rams Park’a gelecek olan Beşiktaşlı taraftarların da katılımıyla müthiş bir tribün rekabeti yaşanması bekleniyor.

Hava 23 derece olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, mücadele saatinde Seyrantepe’de hava sıcaklığının 23 derece olacağı kaydedildi. Nem oranının ise yüzde 43 olması bekleniyor. İstanbul Valiliği de maç öncesi, sırası ve sonrasında herhangi adli olay yaşanmaması adına yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

Gedson Fernandes iyileşti, 11’e dönüyor

Beşiktaş’ta sakatlığını atlatan Gedson Fernandes, 5 maç sonra formasına kavuşacak. Portekizli futbolcu, son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Belçika ekibi Brugge ile 21 Eylül’de oynanan müsabakada görev yapmıştı. Fernandes, omzundan ve ayak bileğinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 4’ü Süper Lig’de, 1’i de UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde olmak üzere 5 karşılaşmada forma giyemedi. Burak Yılmaz’ın 24 yaşındaki orta saha oyuncusuna eski takımına karşı ilk 11’de şans vermesi bekleniyor.

Icardi boş geçmiyor

Beşiktaş mücadelesinde Cim Bom’un en büyük hücum kozu olan Mauro Icardi, sadece derbi performansıyla öne çıkmıyor. Şampiyonlar Ligi elemeleri, Şampiyonlar Ligi maçları ve Süper Lig… Arjantinli santrfor, kulvar ayırmaksızın karşısına çıkan neredeyse her rakibe gol atmayı başarıyor. Icardi bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 14 resmi maçta forma giyerken, bunların 10’unda fileleri havalandırmayı başardı. Bu süreçte 12 gol atıp, 4 de asist yapan tecrübeli futbolcu, sadece 4 mücadeleyi boş geçti (Ljubljana (d), Kayserispor (d), Kopenhag ve Ankaragücü maçları).

Icardi’nin boş geçtiği büyük maç ise yok. Güney Amerikalı yıldız, Türkiye kariyerinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı oynadığı 6 maçta da gol atarken, 8 kez fileleri havalandırdı. Geçen sezon Beşiktaş derbilerinde Seyrantepe’de 2 golle galibiyeti getiren Icardi, İnönü’de kaybedilen maçta da tek golün sahibiydi. Bu kadar az maçta üst üste böyle bir seri yapan oyuncu daha önce olmamıştı.

Aboubakar ilk kez

Kara Kartal’ın Kamerunlu yıldızı Vincent Aboubakar, Beşiktaş formasıyla son 5 resmi maçta 6 gollük performans ortaya koyarak form olarak zirve yapmıştı. Bu sezon 16 karşılaşmada 11 gol ve 3 asistlik istatistik yakalayarak 14 sayıya katkı yapan Aboubakar, bu akşamki Galatasaray derbisinde Beşiktaş’ın en önemli kozu olacak. Teknik sorumlu Burak Yılmaz, takımın hücum hattını Aboubakar’ın üzerine kuracak. Kanat hattında forma giyen Cenk Tosun ve Milot Rashica ikilisi, karşılaşma boyunca Aboubakar’a servisleriyle destek olacak. Orta sahada görevi uzun süre sonra devralacak olan Gedson Fernandes, oyunun merkezinden Aboubakar’a göndereceği paslarla Cim Bom’u yıkmaya çalışacak.

Üç kez forma giydi

Bu akşamki Galatasaray derbisi, Vincent Aboubakar için bir ilk olacak… Beşiktaş’ta üçüncü dönemini geçiren Aboubakar, ilk kez Galatasaray deplasmanına çıkacak. Daha önce 3 defa Beşiktaş’ın sahasında Aslan’a karşı rakip olarak çıkan Aboubakar, 1 gollük performans ortaya koymuştu. Başarılı futbolcu, gollerine bu akşam kaldığı yerden devam etme amacında…

Okan Buruk kararsız

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş karşısında nasıl bir ilk 11 sahaya süreceğine henüz karar vermedi. Başarılı teknik adamın son taktik provada, savunmanın göbeğinde Abdülkerim – Kaan ikilisini denediği öğrenildi. Buruk, 3. yerli hakkını ise yine Kerem Aktürkoğlu ile kullanmayı düşünüyor. Zaha’nın Afrika’dan geç dönmesi sebebiyle Kerem’in tekrar sola geçmesi bekleniyor. Böylece Mertens de forvet arkasındaki yerine dönebilecek ve sağ çizgide ise Tete görev yapacak. En merak edilen bölgelerden biri de orta sahanın merkezi. Burada Torreira’nın partnerinin Ndombele olması düşünülüyor.

Burak Yılmaz için büyük heyecan

Teknik direktör Şenol Güneş’in istifasının ardından takımın başına geçen Burak Yılmaz yönetimindeki Kartal, ezeli rakibini mağlup ederek şampiyonluk yarışından kopmak istemiyor. Beşiktaş, geçen sezonun ardından 2023-2024’te de teknik direktör değişikliği sonrası ikinci maçını Galatasaray’a karşı oynayacak. Siyah-Beyazlı takımda Şenol Güneş’in istifa etmesinin ardından teknik sorumluluk görevine getirilen Burak Yılmaz, ikinci sınavını Galatasaray önünde verecek. Beşiktaş, Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı ilk müsabakada İstanbulspor’u 2-0 mağlup etti. Geçen sezon Valerien Ismael’in yerine teknik direktörlük görevine getirilen Güneş de ikinci maçına Galatasaray’a karşı çıkmıştı. Sarı Kırmızılı takım, sahasında oynadığı müsabakayı 2-1 kazanmıştı.
Teknik direktör Şenol Güneş’in vedasının ardından kendini kulübede bulan teknik sorumlu Burak Yılmaz, yeni başladığı kariyerinin ilk derbi heyecanını Galatasaray deplasmanında yaşayacak. Aktif futbolculuğunun ardından başladığı teknik direktörlük kariyerinin ilk maçında İstanbulspor’u 2-0 mağlup eden Yılmaz, futbolculuk kariyerinde çeşitli başarılara imza attığı eski takımı Galatasaray’ın karşısına bu sefer rakip teknik adam sıfatıyla çıkacak.

Beşiktaş’ta 5 eksik

Siyah-Beyazlı ekipte Galatasaray ile oynanacak derbi öncesi sakat futbolcuların fazlalığı dikkati çekiyor. Beşiktaş’ta Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş’ın kadroda yer alması beklenmiyor. Emrecan Uzunhan ile Tayyip Talha Sanuç ise uzun süreli sakatlıkları gerekçesiyle kadroda yer alamayacak. Sakatlıklarını atlatan Mert Günok ve Gedson Fernandes’in ise derbiye ilk 11’de başlamaları bekleniyor.

Sanchez taşları yerinden oynatacak

Beklerde Boey ile Angelino’ya, kalede Muslera, ileri uçta da Icardi’ye şans verecek olan Okan Buruk’un maç saatine doğru kadroda bazı güncellemeler yapabileceği belirtiliyor. Özellikle Sanchez’in sağ stoperde başlaması, Kaan’ın veya Kerem Demirbay’ın da Ndombele’nin yerine merkeze çekilmesi, Okan hocanın seçenekleri arasında yer alıyor.

Beşiktaş taraftarı tribünde olacak

Deplasman yasağının kalkması sonrası Siyah-Beyazlı futbolseverlere, uzun süre sonra ilk kez Aslantepe yolu gözükmüştü. Yaklaşık 2 bin Beşiktaşlı taraftar, bugün Rams Park’ta yerlerini alacak.

Rashica eski takımına karşı

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Milot Rashica, geçen sezon formasını giydiği Galatasaray’ın bu sefer rakibi olacak. Beşiktaş’a transferi sonrasında iki kulüp arasında gerilime neden olan SiyahBeyazlı oyuncu, geçen sezon Sarı-Kırmızılı forma altında 30 maçta görev yapmış ve attığı 5 golle ve yaptığı 7 asistle Galatasaray’ın şampiyonluğunda pay sahibi olmuştu.

Galatasaray’ın son yenilgisi Beşiktaş’a karşı

Galatasaray, üst üste çıktığı 14’ü lig olmak üzere 22 resmi maçı da kaybetmedi. Son yenilgisini; 30 Nisan 2023’te 3-1’lik skorla Beşiktaş deplasmanında yaşadı.

Sahasında 434 gündür kaybetmiyor

Cim Bom ligde sahasında 434 gündür kaybetmiyor. En son 13 Ağustos 2022’de Giresun’a 1-0 kaybeden Aslan ardından oynadığı 20 maçta 18 galibiyet 2 beraberlik aldı.

Galatasaray, Beşiktaş’ı yenerse yeni stadında üst üste 4. galibiyeti olacak ve ezeli rakibine karşı Seyrantepe’deki en uzun serisine ulaşacak.
Aslan bugün yenilmezse (üst üste 7. maç olacak); ligde 1961 ile 1972 yılları arasında Beşiktaş’a karşı iç sahadaki 13 maçlık yenilmezlik serisinden sonra rakibine karşı en uzun 2. seriye ulaşacak.

Okan Buruk ve Burak Yılmaz hiç rakip olmadılar

Okan Buruk ve Burak Yılmaz, futbolculuk dönemlerinde hiç rakip olmadılar. Buruk, teknik adam olarak 7 farklı takımla (Elazığ, Gaziantep, Sivas, Akhisar, Rize, Başakşehir ve Galatasaray) Beşiktaş’a 14 kez rakip oldu, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 9 yenilgi yaşadı. Okan Buruk’lu Galatasaray Fenerbahçe’yi geçen sezon iki maçta da 3-0’lık skorlarla geçti, Seyrantepe’de Beşiktaş’ı yendi, tek yenilgisini İnönü’de yaşadı.

Exit mobile version