Rıza Çalımbay gidiyor, Hansi Flick geliyor

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın ardından göreve gelen Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı ekibe veda etmeye hazırlanıyor. Fenerbahçe derbisinde alınan ağır mağlubiyetin ardından yeni başkan Hasan Arat, Rıza Çalımbay'ın yerine Alman teknik adam Hansi Flick ile görüşmelere başladı ve olumlu yanıt aldı.

Rıza Çalımbay gidiyor, Hansi Flick geliyor

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Fenerbahçe karşısında alınan ağır mağlubiyetin ardından Beşiktaş’ta yine yer yerinde oynadı.
Derbi mücadelesinin ardından Rıza Çalımbay takımdaki oyuncuların performans eksikliğinden söz etti ve bazı oyuncuları isim vermeden hedef aldı. Bu açıklamadan yalnızca bir gün sonra Vincent Aboubakar başta olmak üzere; Valentien Rosier, Rachid Ghezzal, Eric Bailly ve Jean Onana tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay’ın isteği üzerine kadro dışı bırakıldı.
Takımın gidişatın hoşnut olmayan Hasan Arat, Rıza Çalımbay yolları ayırma kararı aldı. Başkan seçilmesinin ardından Beşiktaş’ta yeni bir oluşuma gidileceğinin sinyalini veren Hasan Arat, ocak ayı itibariyle Rıza Çalımbay’ın görevine son verecek ve anlaşmaya vardığı Hansi Flick’i, Beşiktaş’ın başına getirecek.
Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı görevlerini toplam dört sene yürüten Hansi Flick kariyerinde Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu zafere yaşadı. Flick ayrıca Bayern Münih’i çalıştırdığı 86 maçta 70 galibiyet alarak maç başına 2.53 gibi çok yüksek bir ortalama tutturmayı da başardı.

Exit mobile version