Sarıyer’de kiliseye silahlı saldırı: 1 ölü

Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayinine yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Ali Yerlikaya, “Ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir” açıklamasında bulundu.

Sarıyer’de kiliseye silahlı saldırı: 1 ölü

İstanbul, Sarıyer Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Pazar günü düzenlenen ayin sırasında kilisede bulunanların üzerine ateş açıldığı bildirildi.

Kiliseye kar maskeli iki saldırgan tarafından yapılan silahlı saldırıda ayine katılanlar arasında yer alan C.T. hayatını kaybetti.

Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kilisede saldırıya uğrayan C.T.’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerlikaya şunları söyledi:

“Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Exit mobile version