Şırnak Türkiye’nin petrol üssü olacak

Terörden temizlenen Gabar ve Cudi'den petrol fışkırırken bir müjde de 2 bin 600 rakımlı Faraşin Yaylası'ndan geldi. Bölgede çalışmalara hız verilirken konuyla ilgili açıklama yapan TSO Başkanı Osman Geliş, "Şırnak kısa sürede Türkiye'nin petrol üssü olacaktır." dedi.

Şırnak Türkiye'nin petrol üssü olacak

Şırnak’tan heyecanlandıran haberler gelmeye devam ediyor. Gabbar-Cudi’de yüksek rezerve sahip petrol keşiflerinin ardından gözler Şırnak’ın diğer bölgelerine de çevrildi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın-1 ile Şehit Yüzbaşı Esma Çevik-1 kuyularında bir milyar varil rezerve sahip kuyularda günde 20 bin varil civarında petrol çıkarken, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 20 kilometre mesafede yer alan Faraşin Yaylası ve Kato Dağı’nda çalışmalar için düğmeye basıldı.

RAFİNERİ KURULDU

TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortakları) tarafından söz konusu alanlarda incelemeler yapıldı. Saha denetimlerinin ardından Faraşin Yaylası ile Kato Dağı’nda yüksek rezerve sahip petrol olduğuna yönelik emareler elde edildi. Ardından kısa sürede yapılan çalışmalarla Faraşin Yaylası ile Kato Dağı arasında yer alan bölgeye geçici rafineri kuruldu.

Exit mobile version