Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete yayımlanan yeni atama kararlarıyla çok sayıda bakanlıkta üst düzey görevlendirmeler yapıldı. Oyuncu Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete yayımlanan yeni atama kararlarıyla çok sayıda bakanlıkta üst düzey görevlendirmeler yapıldı. Oyuncu Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü olarak atandı. Karadağlı, DT Genel Müdürlüğü koltuğunu Ağustos 2018 tarihinde göreve başlayan Mustafa Kurt’tan devralacak.

Birçok sinema ve tiyatro projesinde yer alan Karadağlı, 2021 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Zuhal’ filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Nihal Yalçın ile yaşadığı tartışmayla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Yalçın’ın konuşması sırasında ödülü vermek için arkasında bekleyen Karadağlı’nın saatine bakması, çeşitli mimikleri ve Yalçın’ın konuşması devam ederken araya girip kendisine ödülünü vermesi sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

TAMER KARADAĞLI

Tamer Karadağlı kimdir, nereli kaç yaşında?

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 tarihinde Ankara’da doğdu. Aslen Azeri kökenli Kars Sarıkamışlıdır.

Tamer Karadağlı, ilkokula başlamadan önce ailesiyle birlikte ABD’ye taşındı. İlköğrenimine ABD’de başladı ve lise yıllarına kadar ABD’de yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönerek TED Ankara Koleji’ne kaydoldu.

Kendi deyimiyle Türkiye’ye geldiği ilk yıllar biraz zor geçmiş ve dayanamayıp Amerika’ya dönmüş. Karadağlı, lise son sınıfta Türkiye’ye döndü ve Çankaya Lisesi’nden mezun oldu.

Sinemaya olan aşkı o yıllarda başladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Sahne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

İlk kez 1993 yılında bir sinema filminde rol aldı.

TRT’de yıllarca oynayan “Ferhunde Hanımlar” dizisindeki Dr. Selçuk rolüyle ünlendi.

Üniversite yıllarında başladığı dublaj işini de başarı ile sürdürdü. Robert De Niro, Marlon Brando’nun gençliği, Al Pacino, Antonio Banderas, Michael Madsen, Kevin Kostner, Clint Eastwood, Mel Gibson, George Clooney gibi sanatçıları seslendirdi.

En önemli çalışması 1200 bölüm süren “Ferhunde Hanımlar” dizisindeki Dr. Selçuk rolünden sonra “Çocuklar Duymasın” dizisindeki Haluk rolü oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki diğer atamalar ise şu şekilde:

 

Exit mobile version