Yeni kabine ile ilk toplantı Külliye’de

Seçimler sonrası yeniden kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinin ardından 67. dönemin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni belirledi. Görevlere başlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri Anıtkabir’e gitti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan devlet erkanı daha sonra ilk toplantısını yapmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Yeni kabine toplantısı saat 15.10’da başladı.

Yeni kabine toplantısında en önemli başlık ekonomi

Toplantının en önemli başlığı ekonomi olacak. Enflasyonla mücadele, döviz kurlarındaki yükseliş ve asgari ücrete ara zam konusu ele alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de toplantıda bir sunum yapması bekleniyor.

Toplantı öncesi Anıtkabir’e ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabine üyeleri, ilk Kabine Toplantısı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’deki Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni kabine üyeleri Misak-ı Milli Kulesi’ne geçip Anıtkabir özel defterini imzaladı.

İlk sunum Şimşek’ten

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi olan ekonomi konusunda önümüzdeki dönemde atılacak ilk adımlar olacak. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemin şifrelerini kabine üyeleriyle paylaşması bekleniyor. Kabine toplantısının ardından Erdoğan, alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Bakanların yarın TBMM’de yemin etmesi bekleniyor.

Yeni Kabine listesi:

yeni kabine toplantısı

Exit mobile version