Çobanlıktan Etçiler Krallığına Ulaşan Mehmet Emin Arslan’ın Başarı Dolu Hikayesi

Mehmet Emin Arslan'dan et sektörüne dair önemli açıklamalar geldi. Türkiye'nin Markaları'nda ETÇİİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Arslan bizlerle birlikteydi. Arslan, ETÇİİ markasının başarı hikayesini ve sektörde kalitenin, sağlığın önemini sonhavadis.com'a anlattı.

Mehmet Emin Arslan’dan et sektörüne dair önemli açıklamalar geldi. Türkiye’nin Markaları’nda ETÇİİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Arslan bizlerle birlikteydi. Arslan, ETÇİİ markasının başarı hikayesini ve sektörde kalitenin, sağlığın önemini sonhavadis.com‘a anlattı.

Çobanlıktan Etçiler Krallığına

Türkiye’nin en tanınmış et üreticilerinden Mehmet Emin Arslan, sektördeki deneyimlerini ve vizyonunu paylaştı. Arslan, 7 yaşında çobanlıkla başladığı hayvancılık sektöründe, babasının hayvan tüccarı olmasının etkisiyle büyümüş ve sektördeki zorlukları aşarak bugünkü göz kamaştıran başarısına ulaşmıştır.

Kalite, Sağlık ve Hijyen Üzerine Vurgu

Arslan, sektörde kalite, sağlık ve hijyen konularında kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Bu konularda asla ödün vermediklerini vurgulayan Arslan, “Yemeyeceğimiz, tüketmeyeceğimiz hiçbir şeyi üretmiyoruz ve tükettirmiyoruz” dedi.

 

1992 yılında kendi firmasını kurarak iş hayatına atılan Arslan, 1996’da bugünkü şirketin temelini atmıştır. Ailesiyle birlikte çalışarak sektörde önemli bir yer edinmiştir. Türkiye’nin Bursa Mustafakemalpaşa’da çevreci bir tesis kurduklarını belirten Arslan, bu tesisle Türkiye’nin et ihtiyacının büyük bir kısmını karşıladıklarını ifade etti.

Gençlere Dikkat ÇekenMesajlar

Genç neslin çobanlık ve hayvancılık konusunda yeterli bilgi ve ilgiye sahip olmadığına dikkat çeken Arslan, bu konuda eğitim ve bilimsel yaklaşımın önemini vurguladı. Arslan, “İlim ve fen çok önemlidir. Sektörde yeni şeyler söylememiz lazım” dedi.

Çobanlıktan Etçiler Krallığına Ulaşan Mehmet Emin Arslan'ın Başarı Dolu Hikayesi

Arslan, genç neslin hayvancılık sektörüne olan ilgisinin azaldığına dikkat çekerek, bu durumun gelecekte sektör için ciddi bir sorun olabileceğini belirtti. Afgan çobanlarının Türkiye’deki hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Arslan, gençlerin bu sektöre olan ilgisini artırmaları gerektiğini ifade etti.

Mehmet Emin Arslan, sektördeki başarısını dürüstlük ilkesiyle yakından ilgili olduğunu anlattı. Bu ilkenin sektörde olmazsa olmaz olduğunu ifade etti. Arslan, et sektöründeki büyük başarısını, doğru ve dürüst ticaret anlayışına borçlu olduğunu belirtti.

Arslan, sektördeki deneyimlerini yurt dışında da sürdürdü. Bosna-Hersek, Ukrayna, Polonya ve Slovenya gibi ülkelerde çalışmalar yaptığını belirten Arslan, bu deneyimlerin sektördeki vizyonunu genişlettiğini ifade etti.

Bu derinlemesine röportaj, Mehmet Emin Arslan’ın sektördeki deneyimlerini, vizyonunu ve geleceğe dair düşüncelerini ortaya koyuyor. Arslan’ın sektördeki başarısının ardında yatan sırlar, bu röportajda detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Exit mobile version