Sedat Hakan Karataş: İşinizi severek yaparsanız başarı geliyor

Türkiye'nin Markaları'nda Karataş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Hakan Karataş bizlerle birlikteydi. Sedat Hakan Karataş, şirketinin kuruluş hikayesini, yaptığı çalışmaları, yaşadığı zorlukları ve gelecekte yapmak istediklerini sonhavadis.com'a anlattı.

Sedat Hakan Karataş: İşinizi severek yaparsanız başarı geliyor

Türkiye’nin Markaları’nda Karataş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Hakan Karataş şirketinin kuruluş hikayesini, hayatını köklü şekilde değiştiren büyük kazayı ve zorluklar karşısındaki başarma azmini sonhavadis.com’a anlattı.

Sedat Hakan Karataş, İstanbul’da doğmuş, ancak çocukluğunu Almanya’da geçirmiş başarılı bir iş insanı.

Almanya’dan Türkiye’ye dönüşte yaşanan büyük kaza hayatını değiştirdi

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye’ye gelirken 9 kişilik ailesiyle birlikte trafik kazası geçirir ve ailesinin tüm üyeleri o trajik kazada hayatını kaybeder. Sedat Hakan ise bitkisel hayatta kaldığı 3 aylık sürenin ardından hayata tutunmayı başarır.

Babasız ve akrabasız olarak Türkiye’de yaşamanın zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalan Sedat Hakan, atlattığı travmanın ardından müziğe olan tutkusuyla DJ’likle ilgilenmiştir. Ancak, bir süre sonra kargo sektörüne girmiş ve bu alanda yükselmiştir. İlk başlarda müşteri hizmetleri ve santralde çalışırken, sonrasında kamyon şoförlüğüne merak salmış ve bu işe gönül vermiştir. Zaman içinde sektörde uzmanlaşarak kendi iş yerlerini açmıştır.

Büyük bir Fenerbahçe taraftarı

Sedat Hakan’ın hayatında önemli bir yer tutan Fenerbahçe tutkusu, evlendiği güne bile damga vurmuştur. Sedat Hakan düğün günü hakkında şöyle bir anekdot aktardı:

“Ben Fanatik bir Fenerbahçeliyim. O yüzden Fenerbahçe benim hayatımda önemli bir yer alıyor. Kız istemeye gideceğimiz gün ben maçı seyretmeye gittim. Maçı seyrettikten sonra gittim oraya. Allah’tan kızı verdiler.”

Kamyonculuk sektöründe çalışanların itibarının düşük olduğu dönemlerde, Sedat Hakan da bu durumdan muzdarip olmuştur. Ancak, zamanla sektördeki algının değişmeye başladığını ve taşımacılık sektörünün öneminin daha fazla anlaşıldığını ifade etmektedir.

Çocukluğumda astronot olmak istiyordum

Sedat Hakan, çocuklukluk yıllarında astronot ve gazeteci olmayı düşünmüş, ancak sonunda nakliyecilik sektöründe çalışarak başarıya ulaşmıştır. Hayatının bu dönemine gelene kadar müzikle ilgilenen ve kamyon şoförlüğünden keyif alan Sedat Hakan, işini severek ve özveriyle yapmaktadır.

Özetle, Sedat Hakan Karataş’ın yaşam hikayesi, yaşadığı zorluklar ve mücadeleler sonucunda başarıya ulaşmış bir iş adamının hikayesidir. Kamyonculuk sektöründe çalışarak kendi iş yerlerini açan ve müzik tutkusuyla da hayatını renklendiren Sedat Hakan, aynı zamanda fanatik bir Fenerbahçe taraftarıdır.

Anan gibi saç uzatacağına baban gibi sakal uzat

“Eskiden beri saçlarım uzundu. Kendi işyerimi açtıktan sonra gittiğim kooperatiflerden birinde “Anan gibi saç uzatacağına baban gibi sakal uzat. Buradan sana kamyon gelmez” diyerek beni kovdular. Kolay değildi yani. Okulda çocuklara öğretmenleri babalarının mesleğini sorar ya. Kızlarım ‘kamyoncu’ diyor. Nakliyeci, kamyoncu dediklerinde o zamanlar tuhaf karşılanıyordu.”

“Başarı için iyi bir ekip ve sağlam bir aile çok önemli. Aileniz kale gibi olursa başarı arkasından geliyor. Ailem sağolsunlar her konuda yardımcı oluyorlar. Eşimi Allah başımdan eksik etmesin. Özveriyle yanıda durdu hep. İki tane kızım var. İkisi de üniversiteyi bitirdi. Biri yurt dışında master yaptı. Ekibimle ve ailemle başarmaya devam ediyoruz.”

Exit mobile version