Gözaltına alınan Gülsüm Khalilova Gazetecilik ödülüne layık görüldü

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinde yaşanan son durumları aktarmak için kamera karşısına geçerek paylaştığı videolarla gündeme gelen gazeteci Gülsüm Khalilova dün Rusya'nın şikayeti üzerine İstanbul'da gözaltına alınmıştı, serbest kalan Khalilova Küresel Gazeteciler Konseyi'nde yılın gazetecilik ödülüne layık görüldü.

Gözaltına alınan Gülsüm Khalilova Gazetecilik ödülüne layık görüldü

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgalinde yaşanan son durumları aktarmak için kamera karşısına geçerek paylaştığı videolarla gündeme gelen gazeteci Gülsüm Khalilova dün Rusya'nın şikayeti üzerine İstanbul'da gözaltına alınmış 16 saatlik bir sorguya tutulmuştu. Gülsüm Khalilova bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yılın gazetecilik ödülünü aldım. Elimizden geldiğince doğruları yazmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

[ilgili-haber=1679]

RUSYA RAHATSIZ OLDU, APAR TOPAR GÖZALTINA ALINDI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili yaptığı paylaşımlarla adını duyuran ve Rusya’nın INTERPOL'e yaptığı başvuru nedeniyle hakkında işlem yapılmak istenen Gülsüm Khalilova İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Khalilova, 16 saat süren sorgunun ardından serbest bırakıldı.

[ilgili-haber=1678]

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ ÖDÜLE LAYIK GÖRDÜ

Gülsüm Khalilova bugün de Antalya'da katıldığı Küresel Gazeteciler Konseyi'nde yılın gazetecilik ödülünü aldığını Twitter hesabından paylaştı. Khalilova paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Küresel Gazeteciler Konseyi, #Alanya’da yaptığı Medya Çalıştayı ve Ödül Töreninde yılın gazetecilik ödülünü bana verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum, elimizden geldiği kadar doğruları yazmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version