Jack Reacher 2 Oyuncuları Kim, Nerede Kaç Yılında Çekildi?

Tom Cruise aksiyon devam filmi “Jack Reacher: Never Go Back”in ortalarında, ana karakterlerin seyahatleri onları New Orleans'a götürür. Ancak yakından bakarsanız, filmin tamamı kasabada çekildiği için Hilal Şehri daha ilk kareden itibaren filmde yer alıyor.

Asla Geri Dönme’nin ilk sahnesinde, Cruise’un ana karakteri kimliği belirsiz bir kasabada bir çift küçük kasaba polisiyle bir tartışmaya girişiyor. Görünüşe göre o kasaba, New Orleans’ın hemen dışındaki St. John the Baptist Parish’teki LaPlace. Sahnenin çoğu, filmin amaçları doğrultusunda temizlenip “yeniden açılan”, uzun süredir kullanılmayan bir kafede geçiyor. Yan tarafta açıkça görülebilen, hala Havayolu Otoyolu üzerinde faaliyet gösteren Troxie Motel’dir.

Lafayette Meydanı

Zwick’e göre, filmin başlarında Cruise ve rol arkadaşı Cobie Smulders kendilerini Washington DC’de kaçak halde bulurlar. Bunun yerine, bir sahnede açıkça görülebilen New Orleans’ın Lafayette Meydanı ve illüzyonu satmaya yardımcı olmak için akıllıca dokunmuş DC’nin dış çekimleriyle Baton Rouge sokakları gibi yerlerde çekim yapıldı. .

Eski ABD Gümrük Dairesi

“Jack Reacher: Asla Geri Dönme”nin ana hikayesi kurgulanırken, izleyiciler görünüşte Washington, DC’deki çeşitli federal ofis binalarına götürülür. Baton Rouge’daki çeşitli binaların dış cephelerinin yanı sıra farklı bir DC karakteri. Zwick, “Huey Long’un granit Washington, DC, Baton Rouge’da tıpkıbasımlar ve Customhouse gibi yerlerde yaratma konusundaki çılgınlığının o ağustos DC hissinden bıktığı için şanslıydık,” dedi.

NASA’ya bağlı

Her şey yerinde çekilemez. Dolayısıyla, yapımın ses sahneleri inşa etmesi gerektiğinde, bunu NASA’nın Michoud Montaj Tesisi’ndeki New Orleans Doğu’daki Big Easy Stüdyolarında yaptı. Yerleşkenin otoparkı, Cruise ve Smulders’ın bir hapishaneden kaçtığı ve kendilerini devlet tarafından verilmiş siyah sedanlarla dolu bir otoparkta buldukları bir sahne için de ortam sağladı.

Evergreen Plaza Oteli

Filmin ortalarında, Cruise ve Smulders’ın karakterleri, arkasında Washington Anıtı’nın belirdiği sıradan bir motelde saklanır. Ama aslında Washington’da değiller. Motel, Metairie’deki Veterans Memorial Bulvarı’ndaki Evergreen Plaza Inn’dir ve Washington Anıtı, filmin post prodüksiyon sürecinde efekt uzmanları tarafından “boyanmıştır”.

Yanında patates kızartması ister misin?

Filmin açılış lokantası sahnesi kepenk kapatılmış bir işyerinde gerçekleşirken, daha sonraki bir sahnede prodüksiyonun hala hareketli yerel lokantadan yararlandığı görüldü. Ön cephesi ekranda açıkça görülebilen o lokanta, Calhoun Caddesi Uptown’daki Ted’s Frostop’tur. Daha sonra yerel bir IHOP konumunda da çekim yapıldı.

Karşıdan karşıya geçmek

Bir noktada, filmin karakterleri, potansiyel bir tanığı Aldis Hodge’un canlandırdığı bir askeri polis memuruna teslim etmek için Vali Nicholls Street Wharf’ta birleşir. Zwick, gerçekte bu sahnenin nehrin diğer tarafında, Cezayir’de artık kullanılmayan bir tersanede çekildiğini söyledi.

Boo’nun Krewe’si

New Orleans geçit törenleri büyük ekran için yeni bir şey olmasa da, Fransız Mahallesi’nde yıllık Cadılar Bayramı sezonunda Krewe of Boo geçit töreni filmlerde sık görülen bir manzara değil. Yine de, filmin önemli kovalamaca sahnelerinden biri için şenlikli ama ürkütücü bir zemin sağlayan “Never Go Back”de öne çıkan bir kamera hücresi oluşturuyor. Zwick, prodüksiyonun aslında 2015’teki gerçek geçit töreni sırasında çekildiğini, ardından sahneyi bitirmek için bazı kısımlarını yeniden yarattığını söyledi.

Kuşbakışı

Filmin büyük bir kısmı New Orleans’ta geçen “Never Go Back”, bir noktada Bourbon’un 200 bloğundan kısa bir çekim de dahil olmak üzere Fransız Mahallesi’nin zorunlu çekimlerinden payına düşeni içeriyor. Yine de en ilginç olanı, Quarter’ın çatılarında bir kovalamaca. Zwick’e göre, çoğu gerçekten tarihi mahallelerdeki binaların tepesinde çekildi ve Big Easy Studios’taki bir ses sahnesi, Cruise ve Smulders ile birlikte yardımcı yıldızlar Danika Yarosh ve Patrick Heusinger’ın yer aldığı çatı sahnesinin finali için kullanılıyordu.

Okula dönüş

Tom Cruise, Cobie Smulders ve Danika Yarosh filmde firar halindeyken, karakteri 15 yaşında olan Yarosh için en güvenli yerin DC bölgesindeki seçkin bir özel okul olduğuna karar verirler. Bununla birlikte, filmin ülkenin başkentinde ve çevresinde geçen diğer sahnelerinde olduğu gibi, stüdyoya göre okul sahneleri New Orleans bölgesinde, özellikle Metairie Park Country Day School’da çekildi.

JACK REACHER 2 OYUNCULARI KİMLER?

Tom Cruise – Jack Reacher
Cobie Smulders – Susan Turner
Danika Yarosh
Aldis Hodge
Patrick Heusinger – Avcı
Holt McCallany
Austin Hebert
Robert Catrini
Robert Knepper – General Harkness
Billy Slaughter

Exit mobile version