Serdar Ali Çelikler’in kullandığı ‘ımsık’ ve ‘sinameki’ kelimeleri ne demek?

YouTube'da en çok izlenen programlardan biri olan Vole'de yorumculuk ve Habertürk gazetesinde yazarlık yapan usta gazeteci Serdar Ali Çelikler'in sık sık kullandığı 'ımsık' ve 'sinameki' kelimeleri ne demek?

YouTube ‘Vole’ kanalında yaptığı flaş yorumlar ile dikkatleri çeken ekranların sevilen yüzü Serdar Ali Çelikler’in son dönemde kullandığı bazı ifadeler izleyenleri merak içinde bıraktı.. Çelikler’in kullandıığı bu kelimeler ne anlam ifade ediyor? Özellikle son dönemde Fenerbahçe’den İrfan Can Kahveci ve başka beğenmediği, eleştirdiği kişiler hakkında bu tabirleri kullanan Serdar Ali Çelikler’in söylediği bu kelimeleri sizler için araştırdık..

Sinameki ne demek?
Sinameki gibi adam ne demek?
halk dilinde bir nevi uyuz anlamına gelen bir terimdir. Özellikle güney yörelerde sıkça kullanılır. Çok ilginç bir terimdir. sinameki otu ile alakası yoktur. ne kokar ne bulaşır, biraz sinsi anlamında da kullanılır. Ayrıca yetersiz verimsiz ve işe yaramayan anlamında da söylenir .. Ayrıca Çelikler bu kelimeyi zamanında Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı ve oynattığı takımlar için kullanmıştır..
Örnek: O orta saha oyuncusu çok sinameki

Imsık ne demek?

Serdar Ali Çelikler’in son dönemde yeni kullandığı tabirlerden biri olan Imsık TDK’ya göre  gamsız , kaygısız, beceriksiz, arsız gibi anlamlarda kullanılır ..

 

 

SERDAR ALİ  ÇELİKLER KİMDİR ?

 

16 Mart 1975’te Van’da doğdu. Aslen Karslıdır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Gazeteciliğe 1997’de bir dergide başladı. Yeni Yüzyıl gazetesinin ekonomi muhabirliğini yaptı. 2002 yılında SABAH gazetesinde çalışmaya başladı. 5,5 yıl boyunca FotoMaç gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Daha sonra SABAH gazetesinin spor müdürlüğünü yapmaya başladı.

2009’dan itibaren Habertürk’te spor yazıları yazmaya başladı.

Habertürk, NTV Spor, CNN Türk ve Haber Global kanallarında yorumculuk yaptı. 2018’den beri Volede yorumculuk yapmaktadır. 2017 yılında Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen Yılın Spor Ödülleri’nde Yılın Spor Yazarı adayı olmuştur. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Serdar Ali Çelikler şuan da Vole kanalında yorumculuk yapmaktadır ..

 

 

serdar ali çelikler sinameki ımsık

Exit mobile version