Tekden Film’den Asr-ı Saadet dizisi geliyor

“Diriliş Ertuğrul, Yunus Emre, Hacı Bayram Velî, Bir Fetih Öyküsü Kızılelma” gibi dizi filmlerin yapımcısı TEKDEN FİLM “Asr-ı Saadet” dizisine hazırlanıyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in hem sancaktarlığını yapmış, hem de Medine’ye İslam’ın öncüsü olarak gönderilmiş Mus’ab bin Umeyr üzerinden İslam’ın doğuşunun anlatılacağı, “DAVET-Mus’ab” dizisinin çekimleri bu yıl yaz aylarında başlayacak.

Türk oyuncularla beraber, uluslararası oyuncuların da yer alacağı Davet dizisinin yapımcılığını uluslararası yapımcıların desteğiyle Tekden Film yapacak. 26 bölüm olarak planlanan dizi 2024 yılının sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Dizinin konusu ise şöyle; “İslam’ın ilk yıllarında, Mekke’nin en zengin ailelerinden birinin oğlu olarak yakışıklılığı ve ihtişamlı hayatı ile herkesi etkileyen Mus’ab, içindeki manevi boşluğu İslam’la doldurmuş; fakat ailesi tarafından reddedilmiştir. Her türlü eziyete rağmen imanından zerrece taviz vermemiş ve İslam’ı en güzel anlatanlardan biri olarak, ilmiyle ve ikna kabiliyeti ile büyük hayranlık bırakmıştır. İslam’ın ilk sancaktarı olmanın yanında ilk öğretmeni de olmuş, Medine’yi irşat ederek Hz. Muhammed’in (sav) gelişine hazırlamıştır. Destansı bir mücadele sonunda, Uhud savaşında şehit olmuştur.”

 

tekden film
AW554387
Exit mobile version