Tik Tok’un izinde! YouTube alışveriş dünyasına giriyor

YouTube, şu anda kendi mağazaları aracılığıyla satış için ürün sunma olanağını deneyen ABD'deki uygun içerik oluşturucularla Shorts'ta Alışveriş özelliğini kullanıma sundu.

Bu özellik, kullanıcıların kısa klipler arasında gezinirken ürün satın almalarına olanak tanır.

Bir Google sözcüsü, “ABD, Hindistan, Brezilya, Kanada ve Avustralya'daki izleyiciler etiketi görebilir ve reklamverenlerle etkileşim kurabilir ve daha fazla içerik oluşturucu için ve daha fazla coğrafi bölgede ürün etiketleme eklemeye devam edeceğiz.”

Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nde dijital medya uzmanı ve öğretim görevlisi olan Fadi Ramzy, YouTube'un bu yeni özelliği test etmesinin ardındaki nedenle ilgili olarak bizi biraz geriye götürüyor ve “e-ticaret, Corona salgınının zirvesindeyken çok gelişti” diyor. insanlar sosyal mesafeyi uyguladı ve evlerinden çıkmadı, bu nedenle şirketleri büyük karlar elde etti.”

Ramzy, Sky News Arabia'ya verdiği röportajda, “Bu patlama sosyal medya şirketlerini e-ticaret alanına girmeye itti ve ardından “Facebook” ve ardından “Instagram”, ardından “Tik Tok” ve “YouTube” geldi. nihayet deney yapıyorlar.

YouTube reklam geliri, bir yıl önceki 7.21 milyar dolardan yüzde 2 düşüşle 7.07 milyar dolara geriledi.

Öte yandan Ramzy, “YouTube'un büyük bir başarı elde ettikten sonra “Tik Tok”tan kısa video özelliğini yeniden ürettiği için rakiplerin sunduğu özellikleri sunarak teknolojik ivmeye ayak uydurma arzusu olduğuna dikkat çekiyor ve şimdi onun izinden giderek alışveriş dünyasına giriyor. elektronik olarak, rekabeti giderek daha fazla alevlendirmek için.

“Tik Tok” ise uygulama içerisindeki elektronik alışveriş özelliğini test ettiğini birkaç gün önce duyurmuştu. Bu, e-ticaret dünyasına ilk giriş girişimi değildi, çünkü daha önce (Shopify) platformunu, kullanıcıların çevrimiçi alışveriş yapabilmeleri için uygulamaya eklemeye çalışmıştı.

YouTube her ay yaklaşık 2 milyar kişi tarafından kullanılıyor ve kısa kanalı günde 15 milyar kez görüntüleniyor.

 
Exit mobile version