Tulsa King 1. Bölüm Özeti ve Bitiş, Tulsa King 1. Bölüm izle

Tulsa King 1. Bölüm Özeti ve Bitiş, Tulsa King 1. Bölüm izle

Tulsa King 1. Bölüm Özeti ve Bitiş, Tulsa King 1. Bölüm izle

Tulsa King 1. Bölüm Özeti ve Bitiş, Tulsa King 1. Bölüm izle. Ortak yaratıcı Taylor Sheridan'ın imzasını taşıyan Parmount+'nın suç draması dizisi 'Tulsa King'in başrolünde Sylvester Stallone , yirmi beş yıl hapis yattıktan sonra hapisten çıkan bir mafya capo'su olan Dwight “The General” Manfredi'yi canlandırıyor. “Go West, Old Man” başlıklı prömiyer bölümü, Dwight'ın eski patronuyla yeniden bir araya geldiğini ve yalnızca yeni bir görev için Tulsa, Oklahoma'ya gönderildiğini görüyor. Ancak, Dwight'ın sürgün olarak gördüğü şey, kefaret şansı olabilir. Bu nedenle izleyiciler, Dwight'ın yeni çevresine nasıl yerleştiğini merak ediyor olmalı. O halde 'Tulsa King' 1. bölüm olayları ve sonu hakkında bilmeniz gereken her şey burada! ÖNCEKİ SPOİLER!

Tulsa King 1. Bölüm Özeti

“Go West, Old Man” başlıklı ilk bölüm, New York City mafya capo'su Dwight “The General” Manfredi'nin son gününü Pensilvanya'daki bir hapishane olan USP Canaan'da geçirmesiyle başlıyor. Dwight, yirmi beş yıl önce patronu Pete “The Rock” Invernizzi'nin işlediği suçların sorumluluğunu üstlendiğini açıklıyor. Sonuç olarak, Pete serbest kaldı ve Invernizzi suç ailesine liderlik ederken, Dwight suç ailesindeki özgürlüğünü, ailesini ve konumunu kaybetti. Ancak Dwight, Pete'e verdiği sözü yerine getirmek için hapishanede ağzını kapalı tutar.

Hapisten çıktıktan sonra Dwight, Invernizzi'ye geri döner. Ancak, sıcak bir karşılama yerine, Pete ve mafya girişiminin yeni lideri oğlu Don Charles “Chickie” Invernizzi'den soğuk bir selam alır. Don, işlerin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu ve onu yeniden inşa etmek için Dwight'ın yardımına ihtiyaçları olduğunu açıklıyor. Bu nedenle, Dwight'ın Tulsa, Oklahoma'ya gitmesini ve yeni bir uyuşturucu karteli kurmasını istiyor, böylece suç ailesi yeni bir gelir kaynağı başlatabilir. Dwight, bunu aşağılayıcı bir sürgün olarak görür ve Don ile Pete'i taciz eder. Don, New York'ta yaşlı adam için hiçbir şey kalmadığını söyleyerek Dwight'a hakaret eder.

Sonuç olarak, Dwight isteksizce Oklahoma, Tulsa'ya gider. Küçük kasabaya vardıktan sonra Dwight, Dwight'ı bir motele götüren genç bir taksi şoförü olan Tyson ile tanışır. Ancak Dwight, yolda bir marihuana dükkanı görür ve Tyson'a bu konuda sorular sorar. Tyson, esrarı yasallaştırdığı için bu tür mağazaların eyalette yasal olarak esrar sattığını açıklıyor. Dwight, mağazaya hücum eder ve sahibi Bohdi ile konuşur. Bohdi ile bir anlaşma yapar ve rakip çetelere ve federal ajanlara karşı korunma karşılığında dükkanın gelirinin %50'sini talep eder. Dwight, eyalette marihuana satışının yasallaştırılması fikrini kavrayamaz.

Dwight daha sonra yerel bir barı ziyaret eder ve birkaç müşteriyle bağ kurar. Ayrıca barmen Mitch Keller ile sohbet etmeye başlar. Dwight, dükkandan payına düşeni alır ve Tyson'ı kişisel şoförü olarak tutar. Tyson'a kendisine bir Lincoln Navigator arabası alması için para ödüyor. Ancak satıcı, uyuşturucu satıcısı olduğunu varsayarak arabayı siyah bir adama nakit olarak satmayı reddediyor. Sonuç olarak, Dwight adamı döver ve arabayı satın alır. Mitch ile bağ kurar ve ikincisinin de başarısız bir bronc binicilik kariyerinin neden olduğu bir uyuşturucu bağımlılığının ardından hapse girdiğini öğrenir.

Tulsa King 1. Bölüm Bitiş: Polis Neden Dwight'ı Arıyor?

Barda Mitch ile konuştuktan sonra bir partiye katılan bir kadın, Dwight'tan bir fotoğraf ister. Ancak Wight, isteğini geri çevirir. O kadının arkadaşlarından biri, kaba davranışı nedeniyle Dwight'la yüzleşir. Dwight özür diler ve ikisi anlaştı. Dwight, kadınlara yerel bir striptiz kulübünde bir parti verir. Ancak Dwight ve bayan partiden erken ayrılır ve Dwight'ın odasına çekilir. İkisi birbiriyle takılır, ancak Dwight geçmişi hakkında pek bir şey açıklamaz. Dwight'ın yaşını öğrenen bayan artık onunla ilgilenmez ve ayrılır.

Daha sonra izleyiciler, kadının ATF için çalışan bir memur olan Stacy Beale olduğunu öğrenir. Bu sırada muhbirlerinden biri, Dwight'ı Invernizzi suç ailesinin bir üyesi olarak tanır ve ATF'ye haber verir. Sonuç olarak, ATF brifing toplantısında Dwight'ın şehre gelişi tartışılır. Böylece Stacy, Dwight'ın bir mafya kaposu olarak geçmişini ve gerçek kimliğini öğrenir. Sonuç olarak ATF'nin Dwight'ın hamlelerini yakından izleyeceğini söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle, Tulsa'da yeni bir suç imparatorluğu kurmayı kolay bulmayabilir.

Nihayetinde, Dwight'ın geçmişi er ya da geç yeni kasabada onu yakalayacaktır. Dwight'a göz kulak olan ATF, aynı şeyin habercisidir. Ancak bölüm, Dwight'ın yeni çevresine alışmasıyla sona erer. Dwight, New York'a biraz para gönderir ve suç ailesindeki yeni rolü konusunda rahat görünmektedir. Yine de Dwight, hapiste olduğu süre boyunca kızıyla iletişimini kaybettiği için yakınıyor. Kapanış seslendirmesinde Dwight, kendisine, onu hafife alanlara ve izleyicilere moralinin bozuk olabileceğini ama dışarıda olmadığını hatırlatıyor. Dwight, Tulsa'nın tamamına hükmetmeye kararlıdır ve bu yeni ortamda her şeyin sahibi olmaya karar verir. Bununla birlikte, Dwight'ın bu arayışta kefaretini bulup bulamayacağını zaman gösterecek.

 

Exit mobile version