Galeri ve Rent a car firmalarını etkileyen karar Resmi Gazete’de! 15 Eylül’e kadar süre verildi…

Oto galerileri, Rent a car firmaları için Pazarlama ve satış kısıtlaması içeren sıfır araçların 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı ile satılmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik resmen yürürlüğe girdi.

Galeri ve Rent a car firmalarını etkileyen karar Resmi Gazete'de! 15 Eylül'e kadar süre verildi...

Ticaret Bakanlığı, son haftalarda çokça konuşulan ikinci el otomobillerle alakalı pazarlama ve satış kısıtlamasına ilişkin kanun maddesini resmi olarak duyurdu. 

İkinci el otomobilde yeni dönem bu sabah itibariyle resmen başladı. Galericilere, rent a car ve diğer şirketlere sıfır arabayı 6 bin km ve 6 aydan önce satma engeli getiren madde Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu.

İlgili yönetmelik ile birlikte galerilere önceden stokladıklarını satabilmek için 15 Eylül'e kadar süre verildiği kaydedildi.

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Pazarlama ve satış kısıtlaması

GEÇİCİ MADDE 2- (1) İkinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe 1/7/2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamaz. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir.

(2) İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının 15/9/2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması halinde birinci fıkra uygulanmaz.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

16 Ağustos tarihli Resmi Gazete'nin ilgili karar ile alakalı tüm detaylara buradan erişerek öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version