Sıfır otomobil alacaklar dikkat! ÖTV matrahlar güncellendi, en ucuz otomobil fiyatı ne kadar oldu?

Milyonların beklediği otomobilde matrah güncellemesi bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sıfır otomobil alacaklar, otomobilini değiştirecekler için indirim resmen başladı. Peki ÖTV matrah güncellemesi sonrası en ucuz otomobil fiyatı ne kadar oldu?

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! ÖTV matrahlar güncellendi, en ucuz otomobil fiyatı ne kadar oldu?

Otomotiv sektörünün beklediği matrah güncellemesi Resmi Gazete'nin 24 Kasım tarihli sayısı ile yürürlüğe girdi. Sıfır otomobilde ÖTV matrahları 24 Kasım itibariyle güncellendi.

1 Aralık itibariyle yapılması planlanan ÖTV matrah güncellemesi erkene çekilerek bu sabah yayımlandı. Otomobil piyasalarını hareketlendirecek ÖTV matrah indiriminde beklenen haber nihayet geldi. Sektörde hareketlilik bekleniyor.

Sıfır otomobil alacaklar için beklenen matrah indirimi haberi geldi. Güncellenen matrah indirimi ile otomobil fiyatlarında düşüş, piyasaaarda hareketliliğe neden olacak. İlgili karar bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

24 Kasım'da ÖTV matrahlar güncellendi

Yapılan matrah indirimi ile birlikte otomobil fiyatlarında 595 bin TL'nin altında fiyata sahip modeller etkilenecek. Son güncelleme ile birlikte en ucuz otomobil fiyatı ise belli oldu.

–– 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli (II) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi Oranlarına Esas Özel Tüketim Vergisi Matrahlarının Yeniden Tespiti Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6417)

Exit mobile version