30’un üzerinde ordusu doktor ‘Derin Beyin Stimülasyon ve Ağrı Müdahaleleri Kadavra Kursu’ için Türkiye’ye geldi

30'un üzerinde ordusu doktor 'Derin Beyin Stimülasyon ve Ağrı Müdahaleleri Kadavra Kursu' için Türkiye'ye geldi

Medicana Sağlık Grubu, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz’ın bu yıl 2’ncisini yönetme ‘Derin Beyin Stimülasyonu ve Ağrı Müdahaleleri Kadavra Kursu’, 30’un üzerinde farklı rehber gelen 100’ün üzerinde beyin ve sinir cerrahı ve nöroloğun genişlemesiyle başladı. Doç. Atilla Yılmaz, “Kursumuz bu yıl dünyada bu konuda yapılan en büyük kurs olma özelliğini taşıyor” dedi.
Medicana Sağlık Grubu, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz’ın bu yıl 2’ncisini yönetme ‘Derin Beyin Stimülasyonu ve Ağrı Müdahaleleri Kadavra Kursu’, 30’un üzerinde farklı kumandan gelen 100’ün üzerinde beyin ve sinir cerrahı ve nöroloğun katılımlarıyla başladı. Marmara Üniversitesi Başıbüyük uçuşunda 2 günlük kursun ilk teorik günü eğitimlerle başladı. Kursun oğlu ise beyin pili başta olmak üzere tüm nöromodülasyon rehberini içeren uygulamalı bir kadavra kursu gerçekleştirilecek. Kursta 3’ü Türk, 11’i yabancı eğitmen bulunuyor.

“Kurs WSSFN, INS VE WFNS himayesinde gerçekleştiriliyor”
Kurs, World Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery (WSSFN), International Neuromodulation Society (INS) ve World Federation of Neurosurgical Societies (WFNS) himayesinde gerçekleştirilirken ayrıca European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) tarafından 24 puanla kredilendirildi.

“30’un üzerinde aracımız, 100’ün üzerinde ortamımızla gerçekleştirmekteyiz”
Medicana Sağlık Grubu, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz, “Bugün toplantımızı, 30’un üzerinde bir devlet, 100’ün üzerinde bir etkimizle gerçekleştiriyoruz. İlkini geçen yıl gerçekleştirmiştik ve bu Türkiye’de ilk kurs olma özelliğini taşıyordu. Bugün de bütün nöromodülasyon girişimini grup paketi, önemli ve değerli konukları barındıran ve ağırlayan bilen bir kurs olma özelliğini koruyan. Şu anda uluslararası dünya derneklerinin başkanları mevcut. Onların deyimiyle bu kurs dünyada yapılan en kapsamlı ve en büyük kurs olma özelliğini taşıyor. Dünya tek bir gezegenden oluşması durumunda İstanbul’un başkenti olmayacak. Hem eğitmenlerimiz, hem eğitim almak isteyenler İstanbul’da böyle bir aktivasyona katılmaktan keyifler yer alıyor” diye konuştu.

“Bu kursu genç öğrenmesi için çok iyi bir fırsat”
Amerika’dan eğitmen olarak gelen Chicago Üniversitesinde Cerrahi Beyin profesörü ve Dünya Stereotaktik ve Fonksoyenel Nöroşirürji Derneğinin ve Uluslararası Nöromodülasyon Başkanı Prof. onurlar. Çünkü bu beyin pili ve ağrı tedavileri kadavra kursu çok nadir eğitimsel bir organizasyon. Ve bunun için İstanbul’da evinden çok minnettarım. Bu kursu genç öğrenmesi için çok iyi bir fırsat. Gençlerin beyin ve sinir cerrahisinin çeşitli girişimlerinde yani hareket tedavisi, ağrı tedavisi, epilepsi tedavisi gibi alanlarda eğitim alabilmeleri çok önemli. Doktor Atilla Yılmaz’ın ve ekibinin böyle bir eylemi yürüterek işlevsel beyin cerrahisinin Türkiye ve Orta Doğu bölgelerinde ilerlemesi için çok büyük bir adımdır. Bendeki eğitim ekibinden, etkisinin çokluğu ve stereotaktik beyin cerrahisine olan ilgiden çok etkilendim. Burada bulunmaktan çok zıt. Ve umarım bu tür eğitimsel toplantıların devamı gelir” şeklinde konuştu.

“Türk doktorlarının burada sergiledikleri yetenekler global ve en yüksek standartlarda idi”
Moldova’dan katılan Nicu Rıbac ise, böyle bir organizasyonda olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Dünyanın her yanından gelen nöromodülasyon ve beyin yönlendirmesi en ünlü uzmanlar bu kursta bulunuyor. Bizim gibi genç beyin cerrahları ve nörologlar için uzmanların tecrübelerini ve arşivleme paylaşımları çok önemli. Bu kursun bugün olan teorik kısmı dışında, bizim için diğer önemli olan şey yarın olacak olan uygulamalı kurstur. Çünkü orada bu uzmanların direkt olarak uygulamalı olarak kendi deneyimlerini paylaşacaklar. Bu sayede biz de kendi yeteneklerimizi geliştirip ilerde çok daha iyi doktorlar olabilmekteyiz. Bugün Türk Doktorlarının burada gösterdikleri yetenekleri global ve en yüksek standartlarda idi.”
Kursiyerler; Andres Lozano, Kelly Foote, Michael Okun, Marwan Hariz, Patric Blomstedt, Konstantin Slavin, Robert Levy, Georgios Matis, Ali Savaş, Süleyman Özyalçın ve Gül Talu gibi girişimsel nöromodülasyon konusunda liderliği önde gelen gelenlerin deneyimlerini dinleme şansını bulma ve kadavra kursu bire bir uygulamalı eğitim alma olanağına sahip oluyor.

Exit mobile version