40’tan sonra ortaya çıkan çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir

40'tan sonra ortaya çıkan çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir

Tip 2 diyabetin genellikle 40 yaygın sonra ortaya çıktığı ve en çok rastlanan diyabet türü ifade eden Op. Kenan Yüce, “Tip 2 diyabet hastalarının kan şekerinin yüksek izlenmesinin nedeni vücutlarının insülin üretmesi ama birçok nedenden dolayı oluşan insülini kullanamamasıdır. Yüksek kan şekeri, başta kalp damar hastalıkları olmak üzere pek çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” dedi.
Tip 2 diyabet türünü yol açan sebeplerden birinin aşırı kilolu olduğunu söyleyen Op. Kenan Yüce, hastalıkla ilgili bilgilendirmede bulundu. Yüce, “Tip 2 diyabet hastalarının kan şekerinin yüksek izlenmesinin nedeni vücutlarının insülin üretmesi ama birçok nedenden dolayı üretilen insülini kullanamamasıdır. Yüksek kan şekeri, başta kalp damar hastalıkları olmak üzere pek çok ciddi sağlık sorununa neden olabilir. Diyabet cerrahisi olan hastalardan çok büyük bir parça kilolarından kurtulan şeker hastalığını yenmektedir. 10 – 15 yıllık geçmiş damar hasarını önlediği için; körlük, iletim kesintisi, çağrı bozukluğuna bağlı ayak ampütasyonlarını dışarda” şeklinde konuştu.

Dr. Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Diyabet cerrahisi (Gastrik Bypass) hastaya direkt tedavi yaparken, klasik tedavi yöntemi sadece sonuca düzeltmeye yöneliktir. Klasik tedaviye rağmen hastalık hala ilerleme gösteriyorsa diyabet cerrahisi etkili bir tedavi yöntemidir. Gastrik Bypass ameliyatı, obezite cerrahisi alanında en sık kullanılan ve en çok başarıya ulaşabilen kilo verme tedavilerindendir” dedi.

Cerrahi işlem kimlere yapılabilir
Cerrahi işlemin kimlere yapılabileceği ile ilgili ayrıntıları veren Dr. Yüce, “Vücut kitle indeksi 40 ve üzerinde olan uygulanabilir. Vücut kitle indeksi 35-40 arasında olup obezite ile yayılan şeker hastalığı, cerrahi ya da uyku apnesi gibi diğer başka lezyonlara sahip olan kullanıcıları uygulanabilir. Aşırı kiloya bağlı reflü, aşırı kiloya bağlı yükselme oranları, aşırı kiloya bağlı kısırlıklar, egzersiz ve beslenmeyle kilo verilediğinde, alkol ya da depoyu içermeyen hastaları ve ameliyat öncesi ve sonrasında tavsiyelerine uyabilecekleri tavsiye edilir” diye konuştu.
Gastrik Bypass ameliyatının yaklaşık 2 saate kadar sürdüğünü söyleyen Beykent Üniversitesi Hastanesi’nden Op. Kenan Yüce, “Ameliyat genel anestezi ile yapılıyor. Hasta iki günün sonunda taburcu olup, hastaneden çıkıp yaşamaya devam edebilir. Yurtdışından geliş hastanemizde bu ameliyatı yaptıran hastalarımızın hastanemizde iki gün misafir gelmeleri yeterlidir” dedi.

Exit mobile version