82 yaşındaki Gürcü Samsun’da TAVİ işlemiyle hayata döndü

82 yaşındaki Gürcü Samsun'da TAVİ işlemiyle hayata döndü

10 metreyi bile nefes almakta zorlanan hastamızı şu an yakınlarını tutamıyor” dedi.
TAVİ işlemini yaptırmak için Gürcistan’dan Samsun’a gidiş 753 kilometre yol kat eden Gürcistanlı 82 yaşındaki Znulieta Mzhavanadze, VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde yapılan TAVİ işleminin ardından artık çok iyi gittiğini ve bu işlemi kendisine gidenlere teşekkür etmek için Samsun’a tekrar geldi söyledi.

“Çarpıntı ve göğüs sıkışması olan hastamız günlük ihtiyaçlarımızı karşılıyor”
Gürcistanlı vatandaşa yapılan TAVİ işlemi hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Hastamızın kontrolünü yaptık. Kendisi şu anda oldukça sağlıklı. Bir ayın sonunda kalp kapaklarında oldukça belirgin bir iyileşme olmuş ve genel durumu iyi. Yaklaşık 1 ay önce hastayı ilk değerlendirdiğimizde 5-10 metreyi bile nefes alamadığını, düz yatmadığını, belirgin çarpıntı ve göğüs sıkışması olduğunu söylemişti. Şimdi bir yakının ifadesiyle kimse artık elinde tutamaz durumda. Şu anda oldukça rahatladılar. Günlük ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Tabi işlem boyutlarına uygun şekilde kapatılarak yollandı, hastalarda herhangi bir ameliyata bağlı travma veya ameliyat izi kalmadı. Günlük konut çok çabuk dönmüş oldu. Hastamızı bu konuda beklediğimizi ve uyuma konusunda tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Önümüzdeki 10 yıl boyunca ortalama olarak yıpranma kapakları ile birlikte normal yaşa uygun olarak bütün fonksiyonlarını yerine getirebileceğini dile getiren Uzm. Ali Ekber Ataş, “İşine gidebilecek, dolaşabilecek. Kendisini bağımsız bir şekilde bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecektir. Hedefimiz de bu zaten. Bu arada, belirli aralıklarla takip ediyor. Kalp ritminin düzenli gitmediğini, tansiyonun dengesizliğinin olup olmadığını da ayrıca takip ediyoruz. Ancak bu hastalarda genellikle ilk aylarda belirgin iyileşme olduğu için kendisinde de eskiye kıyasla daha belirgin bir işlevin düzelmesi ve günlük hayata yansımasının yansımasını görmek” şeklinde konuştu.

Exit mobile version