Aile hekimleri ‘Kanser Randevu Sistemi’ni kullanmaya başladı

Pandemi döneminde ertelenen randevular, aksayan tedaviler Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yürütülen çalışmayla "Kanser Randevu Sistemi" Aile Hekimlerinin kullanımına açıldı. Hekimler ücretsiz kanser taraması gerçekleştirecek.

Aile hekimleri ‘Kanser Randevu Sistemi’ni kullanmaya başladı

Kanser çağımızın hastalığı olarak görülüyor ancak özellikle pandemi sürecinde kemoterapiler ve düzenli yapılması gereken kontroller aksadı. Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Kanser Randevu Sistemi Aile Hekimlerinin kullanımına açıldı.

SİSTEM HİZMETE AÇILDI

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların kanser taramalarına katılımını artırmak ve ücretsiz tarama hizmetlerinden daha fazla kişinin faydalanmasını sağlamak amacıyla pilot uygulama olarak hayata geçirilen ‘Kanser Randevu Sistemi'ni Türkiye genelindeki aile hekimlerinin kullanımına açtı. Bu sistemle aile hekimleri, hedef nüfuslarındaki kişileri arayıp kanser taramasına davet edecek. Taramayı kabul edenlere taramanın yapılabileceği merkezler hakkında bilgi verilip, randevuları oluşturulacak. Randevu bilgileri kişilerin cep telefonlarına SMS'le de iletilecek.

NASIL ULAŞILIR ?

Bakanlık Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı web sitesinden meme kanseri ve diğer kanserler için dokümanlara ulaşılabiliyor. Ayrıca ‘Hangi Tarama Bana Uygun’ linki üzerinden en yakın tarama merkezleri hakkında bilgi alınabiliyor.

MEME KANSERİ BAŞI ÇEKİYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nün paylaştığı verilere göre en sık görülen kanser türleri içinde meme kanserini yüzde 11.4 ile akciğer, yüzde 10 ile kalın bağırsak, yüzde 7.3 ile prostat, yüzde 5.6 ile de mide kanseri izliyor. 

Exit mobile version