Alerji sandığınız burun organlarının nedeni kanser olabilir

Alerji sandığınız burun organlarının nedeni kanser olabilir

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cemal Ayhan, kadınların sanılarak önemsenmeyen burun tıkanıklıklarının kanser gibi önemli bir hastalık da olabileceğini ifade ederek, evlilikte zannedilen organlarında mutlaka doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
Mevsim geçişleriyle birlikte çocukluklarında da artamaya başladı. Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cemal Ayhan, doğum hastalıkları ve burun tıkanıklıklarının sebepleri hakkında önemli bilgiler verdi. Her burun yapısının bir arada olmadığını ve önemli bir habercisi olabileceğini vurgulayan Opr. Ayhan, hayati uyarılarda bulundu.
Alerjilerin mesleği, mevsimsel ya da kalıtımsal olabileceğine değinen Medicana Intarnational Samsun Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Kliniği’nden Opr. Cemal Ayhan, “Alerji hastalarının hayat konforunu bozan, günlük hayattaki konforunu düşüren bir hastalık. Alerjiyi doktor muayenesi ile tespit etmek mümkün. Alerji yoğunluğunu bize genellikle burun tıkanıklıkları ve akıntıları ile geliyorlar. Kulak, burun, boğaz muayenesiyle hastalıkları saptadıktan sonra da çeşitli ilaç tedavileri veriyoruz. Bu ilaç tedavilerinde uygun şekilde ayarlıyoruz. Atopik bünyede gördüğümüz birçok etkene karşı saldırganlar görüşlerini görebiliriz. Hastalara tek bir bakış açısına karşı saldırganlığınız var demek doğru değil. Bir kişinin bir büyüklüğe karşı eserinin yapısına sahipse aslında diğerlerine karşı da diğer maddelere karşı da diğer alerjenlere karşı da işletmenin çıktılarını geliştirme topluluğu daha yüksek örnektir. Şu anda derslera çok rastladığımız tablomuz. Hastaların baharın gelişiyle birlikte ağaç polenlerinin çok yoğun olduğu bir karakterden kaynaklanan sebeplerin aileleriyle birlikte ortaya çıkıyor. Biz askerlerin tiplerini de ayırıyoruz. Hastalar mevsimsel veya sevdiklerine maruz kalabiliyorlar. Mesleki belgelere maruz kalanlar hafta sonları tatillerinde veya yaz tatillerinde bu şikayetlerin azaldığını söylüyorlar. Tüm yıl boyunca kanserlere maruz kalan hastalarımız da tüm yıl şikayetleri oluyor” dedi.

“Alerji olduğunu düşünenler, kanser öğrendiğini”
Bazı burun tıkanıklıklarının çok önemli yağış habercisi ya da karakteristiğine de değinen Opr. Ayhan, “Bizim en sık rastladığımız mevsimsel nöbetler. Sadece tek bir tipe karşı değil polen, çayır, çimen, duman, güneşe çatışma gibi çeşitli alerjenlerle şikayetlerde bulunuyorlar. Bu aşındırıcılar sonrası doktor muayenesiyle yazılan ilaçlar kullanıldı. Evdeki eski evleri ya da komşu evleri toplamayı önermiyoruz. İlaç kullanımından önce muayene olunmalı ve hangi malzemelerin uygun olacağı doktor tarafından belirlenmelidir. Biz doktorları ailelerinde tanıyı hastayla birlikte konuşarak ortaya koyuyoruz. İlaçlar faydalı olabilir ama burun hortumlarının, hapşırmanın veya boğazdaki kaşıntının tek sebebi iklim değişikliği değildir. Biz altında enfekte olan hastaların şikayetiyle gelme muayenesi alan birçok hastamızı burada muayene ettik ve tedavi ettirdik. Hiçbir gülümsemesi olmayıp burundaki polipleri, burun etlerin büyümesiyle gelme bize veya daha ciddi bir tabloyla burun etlerinin büyüklüğünden çok, belki de kanser olup kansere ilerleyebilecek kadar ciddi bir tablo hücreleriyle gruplarını ele geçirmiş burada muayene edip götürlerini işlettik. O yüzden kesinlikle bir komşu tavsiyesi değil bir doktor tavsiyesini dinlemelerini topladı. Burnunun tıkanmasını sağlayan tek şey borcu değildir. Burun boğazını yapan sebep var. Yabancı cisimlerden tutun da birçok hastalıktan dolayı burun tıkanabilir. Bize burun borularıyla geldiğimiz nakliye diye ötelenip, burunda taş çıkarmadığımız, yabancı cisim çıkarmadığımız hastalarımız oldu. Kanser yerleştirdiğimiz hastalarımız oldu. Mantar topları tespit ettik” diye konuştu.

“Uzun süren burun yatakları başka bir yapı altyapısı oluşturuyor”
Önemsenmeyen ve uzun süren burun tıkanıklıklarının derinlemesine işlevlerini etkileyip, başka bir ortamın düzenlediğina vurgu yapan Cemal Ayhan, “Burun tıkanıklıkları uzun dönemde bazı hastalıkları altyapı oluşturuyor. Burun taramasını koruma ve düzgün çalıştırma sağlama. Burun düzgün çalışamazsa derine hava çıkışını sağlayamaz. Çünkü biz çocuklar ki burun; Islatma, dokunma, kullanma islevine sahip. Bunları geçerseniz, ciddi tarama verilerine yol açabilirsiniz. Onun dışında sinüzit gibi bir doğum önünü açabilirsiniz. Hastaların genellikle muzdarip olduğu şey nefes alamamak ve hapşırık muayeneleriyle gelmeleri. Alerji altyapılı hastalarda da tedavi var. Tedavi ilaç tedavileri lakin bunlardan hiçbiri kalıcı çözüm değil. A.B.D.’yi tamamen çözen Nobel ödülü alır. Çünkü anti tarama incelemelerinin hepsi geçici olarak sürer. Burada asıl tedavi ne diye sorarsanız alerjenle karşılamayı kesmek. Bu da hasta deneyimiyle olan bir şey. Biz tabii ki kendi kliniğimizde, kendi hastanemizde gidiyoruz; Alerji testi yapıyoruz. Hastaların ne karşı alerjisi olduğunu tespit ediyoruz. Çözüm hastalarında ve alerjenden uzak kalmakta” ​​şeklinde konuştu.

Alerji tedavisinde kullanılan yöntem
Alerjik reaksiyonlardaki tedavi yöntemlerine değinen Opr. Dr. Cemal Ayhan ayrıca, “Alerji kalıtsal geçiş olan bir kabin içinde. O yüzden sizde bir altyapı varsa çocuğunda da riskler vardır. Burun eti büyütmetüklerine yönelik çeşitli cerrahi ve cerrahi dışı çözümlerimiz var. Yine yol açtığı sinüzitin çözümleri var. Alerjiyle ilgili biz antihistaminikleri ilk basamak olarak yürütürüz. Onun dışında dekonjestan dediğimiz tedaviler var. Aslında burun içindeki damarlardaki büzüşmeyi sağlayan ve akıntıları azaltan bir tedavi rejimini. Yine kortizon tedavimiz var. Kortizonun kısa kullanımı sayesinde o sürelerin yan etkilerinden de kaçınarak yoldan gitmiş oluyoruz. Alerji boyutları burun etlerinin semptomları, ciddi akıntılar ve ciddi hayat konforsuzluğu demektir. İster radyo frekansıyla, ister lazerle, isterseniz cerrahi olarak, törpülemeyle burun etlerinin küçültülmesi sağlanabiliyor. Buna hastayla birlikte karar veriyoruz. O nedenle gerekli tedavi yöntemi hasta doktor muayenesi ile birlikte kararlaştırılır” kullanımı kullanıldı.

Exit mobile version