Aşırı terlemeye 15 dakika oğlu

Aşırı terlemeye 15 dakika oğlu

Kişilerin hem özel hem de sosyal yaşamını sürdürme aşırı terleme sorununa kısa sürede müdahale edilebileceğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Şillan Naycı, bölgesel terleme ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Sadece yaz çevresinde değil kış çevresinde da görülebilen bölgesel terleme, pek çok kişinin kıyafet tercihini buna bağlı olarak da sosyal hayatını olumsuz etkileme. Kişilerin yaşam kalitesini düşüren bölgesel terleme, cerrahi dışı riskler minimum riskle tedavi edilebiliyor. Özellikle yaz sıcaklarının başlamadığı bahar kontrolleri uygulanan deneyler kişiler hem sosyal üretim hem de özel üretim pozitif olabiliyor. Üstelik tedaviler 15 dakika içinde minimum riskle yapılabiliyor. Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Şillan Naycı, yerel terleme ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Yaz sıcaklarında, psikolojik baskı altındayken, stresin yoğun yaşandığı dönemlerde, kapalı ortamlarda terlemenin normal olduğunu söyleyen Medicana International İstanbul Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Tüm bu durumlarda, özgüven kayıplarına bile neden olabilir. Bazı kısımların denenen bazı kısımlarını de fayda göstermeyebilir. Tüm çözüm önerileri denendiyse kısa sürede aşırı terleme sorunu giderilebilir” dedi.

En sık el, ayak ve koltukaltına yapılıyor
Cerrahi dışı kliniklerde pek çok tedavi sonucu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Şillan Naycı, şöyle devam etti: “Kişide aşırı terleme sorunu, tedaviyi ortadan kaldıran bir sorundur. Cerrahi dışı terapi en etkili ve kolay tedavi yöntemi botoks uygulamasıdır. Uygulanan ‘Botulinum Toksini’ ile sinir uçlarındaki sinir alıcılarını hedeflenir. Bu sayede terletme uyarılmıyor ve terlemenin önüne geçilmiş oluyor. El, ayak, koltukaltı gibi bölgesel terleme kullanımları çok sık uygulanan terleme botoksu kullanım botoksundan farklı olarak kas içinde değil deri altına yerleştirildiği”
Terden ağrıdan kurtulabilirsiniz
Terleme botoksunun ağrılı olup olmadığını sorup sormadığı karşısında Şillan Naycı, “Enjeksiyonla yıkamak için bazı hasta grupları ağrı ve acı soruyor. Ancak işlem ağrısız bir işlemdir. Çünkü öncelikle uygulama yapılacak bölge belirlenir ve işlemin 20 dakika kadar öncesinde topikal anestezik krem ​​uygulanır. Yeterli dolgululuk sağlandıktan sonra işlem yapılacak alan antiseptik temizliği ile temizlendi. Uygulama alanı, büyüklüğü yapılacak noktalar yaklaşık 1 cm’lik aralıklar ile işaret kalemi ile belirlenir. Hazırlanan Botulinum Toksini küçük enjektörler ile deri altına uygulanır. İşlem yaklaşık 15 dakika kadar kısa sürüyor” dedi.

Etkisi değişenler değişiyor
İşlemin kalıcılık süresi içinde kişiye düşen de aktaran Naycı, “Bununla birlikte 6 ay gibi bir süre terleme sorunu ortadan kalkmaktadır. Ancak bazı parçaların işlem birimi 1 aralığa kadar uzayabildiğini görebilir. Sağlık Bakanlığı izni ile kullanılan, çeşitli testlerden geçmişe özgü Botulinum Toksin tiplerini güvenilir bir şekilde uygulanmaktadır. Enjeksiyon şeklinde uygulanan bir işlem olduğu için, otomatik yerlerinde tamamen geçici olan riskler ve morluklar ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu etkiler kısa sürede geçmektedir. İşlem yapılan gün bölgeye temas edilmemesi ve hijyen kuralları hekimin üzerine bir şekilde uygulanır. Ayrıca işlem yapılan bölge herhangi bir kozmetik ürün kullanılmamalıdır. Örneğin bölge koltukaltıysa su ve sabun değdirilmemeli, deodorant ya da parfüm gibi içinde bulunan uzak durulmalıdır. İşlemci hastalarının rahatlıkla evlerine ya da işlerine geri dönebilmektedir. Terleme Botoksu, hem gerçekleşmesi hem de kolay uygulanabilirliği ile çok sık tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Yaz sıcakları kendini göstermeden, özellikle baharın sona ereceği botoks ile yaşam kalitesini artırmak mümkün olabilir” şeklinde konuştu.

4 ile 7 gün arasında kalacağını gösterir
“Botoksun terleyen bölgelerdeki bölgelerde tam olarak gezinmek için yaklaşık 1 hafta (4-7 gün ) kadar beklemesi gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Naycı son olarak, “Ortalama 2 hafta sonra da hastalar kontrole çağrılır ve onları bir terleme testi kullanır. Buna göre de kontrol botoks dozu uygulanır. Hamileler, emziren anneler, bakımın uygulanacağı alanda enfeksiyonu ya da açık yarası olanlar, kas zayıflığıyla seyreden damar hastalıkları bulunanlar, bazı kullanıcılar kullanan romatoid artritli terleme botoksu önerilmemektedir. Bu kişilerin tüketilmesi, hekim değerlendirmesiyle terleme botoksu rahatlıkla yapılabilir” diyerek sonlandırıldı.

Exit mobile version