Badem Tüketmek Gerçekten Sağlıklı Mı?

Badem popülerdir - Türkiye'deki insanlar ortalama olarak yılda bir kilo badem yer. Badem sanılanın aksine fındık değil, çekirdekli meyvedir. Ne de olsa badem, bir meyvenin, yani badem ağacının çekirdeğidir. Ancak kuruyemişlerle ortak bir noktaları vardır: Aynı zamanda sağlıklı besinlerle doludurlar.

Badem Tüketmek Gerçekten Sağlıklı Mı?

Sağlıklı bileşenler badem kabuğunda bulunduğundan, diğer şeylerin yanı sıra soyulmamış bademler özellikle tavsiye edilir. Tatlı badem çiğ tüketime uygundur. Yakın akraba olan acı badem hidrojen siyanür içerir ve çiğken zehirlidir. Bununla birlikte, ısıtıldığında zehirli madde (neredeyse) buharlaştığı için, acı badem popüler bir hamur malzemesidir .

Badem İçinde Neler Bulunur?

Badem Gerçekten Ne Kadar Sağlıklı?

Bademlerin besin değerleri, çekirdeklerin diyeti zenginleştirebileceğini gösteriyor – ama bademler gerçekten ne kadar sağlıklı? Beslenme uzmanları ve çalışmaları bu soruyu ele alıyor. Bademin öncelikle kardiyovasküler sistemi destekleyebileceğine dair kanıt sağlarlar.

Badem kalbi koruyabilir: Yapılan araştırmalar badem ve fındık tüketiminin koroner kalp hastalığı riskini azaltabileceğini belirtiyor. İçerdiği lif, yağ asitleri ve ikincil bitki maddeleri bunun başlıca nedeni olabilir.

Badem, kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir: iyi bir kolesterol seviyesi, sağlıklı kan damarları sağlar ve kalp sağlığını destekler. HDL kolesterol kardiyovasküler sistem için iyi kabul edilirken, yüksek LDL kolesterol negatiftir. Sandviç gibi yüksek karbonhidratlı bir atıştırmalık yerine badem kullanmak, sağlıklı HDL kolesterolü yükseltebilir, en azından bir çalışmanın önerdiği şey bu.

Badem Yemek İsteklerini Önleyebilir

Badem tam olarak hafif değildir – yaklaşık 25 gram 152,5 kilokalori sağlar. Badem, içerdikleri kaloriye rağmen öğün aralarında ideal bir atıştırmalıktır. Yağların çoğu tekli ve çoklu doymamış yağ asitleridir. Tekli doymamış yağ asitleri, vitamin emilimi ve kolesterol seviyeleri için önemlidir. Çoklu doymamış yağ asitleri ise hücre sağlığını, beyni ve iyi tansiyon değerlerini destekler. Badem, yağ asitlerinin dengeli oranı sayesinde sizi iyi tok tutma avantajına sahiptir. Ayrıca kan şekeri seviyesini sabit tutabilir ve böylece yemek isteklerini azaltabilirler.Önleme – diyet lifi ve protein bundan emin olun. Bu nedenle kilo verme planları olan kişiler de badem kullanabilirler.

Badem Mide Ekşimesine Karşı Yardımcı Olur Mu?

Mide ekşimesi, asit yetersizliği veya göğüs kemiğinin arkasında yanan bir ağrı olarak kendini gösterebilir. Mide ekşimesi, özellikle hamilelik sırasında yaygın bir arkadaştır. Badem, midedeki fazla asidi bağlamak için popüler bir ev ilacıdır. Etkilenenler basitçe dört ila altı badem çiğneyebilirler. Ağızda lapa kıvamına gelince yavaş yavaş yutulur. Bademler gereksiz yere mideye yüklenmemesi için tatlandırılmamalı ve tuzlanmamalıdır. Badem alerjiniz varsa, benzer etkiye sahip olduğu söylenen kabak veya ay çekirdeği tüketebilirsiniz.

Exit mobile version