Bahar bileşenleri ürtikere dikkat

Bahar bileşenleri ürtikere dikkat

Baharın gelişiyle özellikle de hastalarının incelemelerini gördüklerini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, hastanede iyi bir hasta-hekim ilişkisiyle daha iyi verim alınabileceğini söyledi.
Gülbiye Güler, “Ürtiker daha derin dokuları tutarsa ​​buna anjiyoödem denir. Bunda dudaklarda, göz kapaklarında, el ve ayaklarında şişmeler meydana gelir. Alerjik bir deri hastalığı” olan ürtikerin bahar aylarıyla birlikte çok sık görülür. darlığı ve hastalarda panik hali görülür. Anjiyoödemde hayati tehlike olabileceğinden acil müdahale gerektirir. Çok nadiren de anafilaksi ve hipotansiyon oluşur” dedi.
Bazı antibiyotiklerin, ağrı kesici, antienflamatuar ve kas gevşeticiler ile radyo kontrast alıcıları en sık ürtiker yapan sebepler arasında yer aldıkları aktaran Dr. Besin alındıktan sonra 90 yorumlama süresi içinde genellikle gelişir. Paketli gıdalar, süt ve süt ürünleri, balık ve deniz ürünleri, yumurta, fındık, fıstık, çilek, muz, kivi, domates, çikolata ve baharatlar ürtiker yapan en sık karşılaştığımız yiyeceklerdir” diye konuştu.
Akut ürtiker temel tedavi antihistaminikler olduğunu ifade eden Dr. Gülbiye Güler, “Akut atak sebebi tespit edilebilirse bu tetikleyici factor uzaklaştırılmalıdır. Plazmaferez, İVİG ve kronik immünospresif tedavi kazanır. şokin uzaklaştırılması ile ürtiker kontrolü altına alınabilir. Yerel serviste ılık veya soğuk banyo, duşlar, soğuk yaş pansuman sonsuz tavsiye edilir” dedi.

Exit mobile version