Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 3 yılda 10 milyon kişiye hizmet verdi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 3 yılda 10 milyon kişiye hizmet verdi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 3’üncü yılını doldururken 10 milyon dolar şifa oldu. 300 binden fazla ameliyatın yapıldığı 45 binden fazla doğumun gerçekleştirildiği dev sağlık karmaşık havadan görüntülendi. Hastanenin Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Kısa sürede yüzde yüz dolulukla giden, inanılmaz talep gören bir hastane haline geldi. Birçok ülkedeki sağlık tesislerine rol model oldu. Günde 100 binin üzerinde insan sirkülasyonunun olduğu bir alan. 3 yıl içinde bileşenlerne yaraşır büyük işlere imza attı, 10 milyon civarı hasta hizmet aldı, dünyanın 100’den fazla ülkesinin popülasyonundan büyük bir rakam.Balkanlar, Afrika, ABD’ye kadar dünyanın her yerinden 100 bin civarı yabancı hastamız oldu” dedi.

Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeli kapsamında inşa edilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 1 milyon metrekareyi aşan alanda yerli ve yabancı ülkeye hizmet sunuyor. İlk etabı 20 Nisan 2020’de hizmete alınan hastanenin resmi açılışı 21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ve Japonya Başbakanı Şinz Abe’nin video konferansının açılışıyla gerçekleştirilmişti. 2 bin 600’ü aşkın yatak bulunan dev sağlık kompleksi bünyesinde Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Genel Hastane, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Nöroloji ve Ortopedi Hastanesi ile Psikiyatri Hastanesi’ni barındırırken, sağlık büyümesinde 3 yılda yaklaşık 10 milyon hizmet verildi. Bu süreçte 300 binden fazla ameliyat yapılırken, 45 bini aşkın doğum ağırlığında. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerle önceki depremin etkilerinin önemini yeniden gözden geçirirken önüne serilirken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, ana hastane inşaatına neden 2 bin 68 sismik izolatör ile dünyanın en büyük sismik izolatörlü binalarından biri olarak da öne çıkıyor. Şehir hastanesinin sahip olduğu deprem izolatörleri yaşanabilecek bir deprem sırasında ve sonrasında idame ettirilmesine imkan sunuyor. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatörü Başhekimi Prof. Dr.

“10 milyon kişiye hizmet verdi, devletin sağlık tesislerine rol modeli oldu”
Açılışından bu yana bakıcıları yurt içi ve yurt dışından büyük bir ilginin olduğu, hastanenin hem şifa hem eğitim noktası olarak hizmet vericileri anlatan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatörü Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Bu kadar kısa sürede yüzde yüz dolulukla giden ve inanılmaz talep Gören bir hastane haline geldi.Hatta ciddi bir marka değeri oluşturduğunu düşünüyoruz.Şu an hem sahiplerinin hem yurt dışından çok ciddi talep görüyor.Hatta uluslararası düzeyde her hafta ziyaretler kabul ediyor.Birçok ülkedeki sağlık tesislerine ilişkin açıklamalar rol model oldu gibi gösteriliyor.Günde 100 binin üzerinde insan sirkülasyonunun olduğu bir alan haline geldi.3 yıl içinde bu hastane büyüklüğüne yara büyük işlere imza attı.1 milyon 21metrelik bu hastane 3 yıllık göçüzde 10 milyon civarında hasta sağlık hizmeti aldı. Bizim 300 binden fazla hastamızın ameliyatını bu kadar kısa sürede tamamladık. Hepimizi mutlu edecek, tebessümle sevk edecek bir rakam var; oda doğum sayısı 45 binin üzerinde bebek bu doğum hastanesi geldi. 45 bin ailenin mutluluğunu yaşadık. Bu kadar süre içinde 100 bin civarında yabancı hasta burada tedavi oldu. Bu 100 bin rakamından oluşan ülkeler dünyanın birçok coğrafyasından, yakın coğrafyamız var; Balkanlar, Afrika, Türki Cumhuriyetler gibi ama ABD’ye kadar dünyanın hemen hemen her yerinden yabancı hastamız oldu. Sadece tedavi altına almak, bunun yanında ciddi bir eğitim hizmeti verdik. Başka okul sağlık sistemlerini dinleyerek büyümüş bir nesil olarak o okula gidip sağlık hizmeti aldığı hatta bu hastaneyi gezip kendi sağlık yönetimine başladığı bir gelişim sürecinin devam ediyor. Dünyanın sismik izolatörlü en büyük monoblogundan, enerji kesme olasılıklarının ortadan kaldırıldığı, her türlü olağanüstü durumdaki deprem boyunca hizmet verecek şekilde planlamış bir merkezde bulunuyoruz. Uluslararası arenada artık birçok organ hekimlerinin geldiği bir merkez” dedi.

“Hastayı sevk emri oğlunu bir merkeze götürmek”
Şehir hastanesinin tedavi yöntemleri yanı sıra uzun süreli bakım yatışı olan hastalar için çeşitli kurslarda eğitimlerine imkan sağladılar Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hastane okulunun da öğrencilerin derslerinden geri kalmalarının önüne geçmelerine dikkat çekti. Sözlerini sürdüren Prof. Dr. Yiyit, “Olağan dışı olan, önemli ifade ilk akla gelen isim haline geldi. Buraya geldi. nasip oldu.Bu uçuşte 8 tane eğitim ve araştırma hastanesi bir arada her biri bir dal hastanesinin uzmanlığına, deneyimline sahip.Komplike çocukların, birden çok branşın aynı anda olması gereken, bütün ihtiyaçlarının çözülebildiği bir yer. ve tetkiklerinin bir arada olduğu bir merkez. Dijital korumayı kalıcı, kağıtsız akan, dünyanın belki de en iyi çocuklar için hastane okulunun olduğu bir hastanemiz var. Çocuk taburcu olduğunda hiçbir eksiği olmadan, bir kayıp olmadan okula eğitime devam ettiği bir merkezden oluşturuyoruz. Uzun süre yatan hastaların birçok alanda kendini geliştirdiği, aşçılık, diksiyon, Kur’an-ı Kerim eğitimi, resim, el sanatları birçok eğitimi alabildikleri bir merkezden yürütüyoruz. Dünyada şu anda tıp hizmetleri ne varsa hepsini içinde barındıran bir hastane” şeklinde konuştu.

Exit mobile version