Bayındır Hastanesi ve insanlık dışı görüntüleri yaşatanlar hakkında jet hızıyla karar

İstanbul'da özel Bayındır Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları tarafından tedavi altında bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç kadına yapılan insanlık dışı muamele görüntüleri sonrası Sağlık Bakanlığı müfettişleri jet hızıyla olaya el koydu. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları.

Bayındır Hastanesi ve insanlık dışı görüntüleri yaşatanlar hakkında jet hızıyla karar

İstanbul'da Ataşehir ilçesine bağlı İçerenköy'de yer alan Bayındır Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının infiale neden olan görüntüleri sonrasında Sağlık Bakanlığı müfettişleri jet hızıyla harekete geçriği bildirildi. “Siz insan mısınız” dedirten görüntülerin paylaşıma girmesiyle vatandaş sosyal medya üzerinden çok sert tepki gösterdi.

Türkiye gündemine bomba gibi düşen, infial uyandıran Ataşehir Özel Bayındır Hastanesi'nde skandal görüntülere neden olan sağlık çalışanları ve hastane hakkında son dakika gelişmesi yaşanıyor.

[ilgili-haber=1025]

İnsanlık dışı dedirten görüntülerde sağlık çalışanlarının yaptığı çirkin hakaretler, küfürler ve tedavi altında, konuşmakta dahi güçlük çeken yaşlı bir kadına yapılanlar sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepkilere ve infiale neden oldu. Yaşanan hadise Sağlık Bakanlığı tarafından jet hızıyla müdahale edilerek müfettişler gerekli soruşturma ve incelemeyi başlattı. 

Konuyla alakalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaşananlara dair açıklamada bulundu.

Bakan Koca açıklamasında, “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.

Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek.” ifadeleriyle yürekleri ferahlatan açıklamalarda bulundu.

 

Exit mobile version