Beyoğlu’nda barda yanan genç durumuyla ilgili açıklama: “Derin hasaları mevcut”

Beyoğlu'nda barda yanan genç durumuyla ilgili açıklama: “Derin hasaları mevcut"

Beyoğlu’nda barda görsellik amaçlı amaçlanan alevlerin büyümesiyle yaralanan genç çevresinde sürerken akrabalarla ilgili konuşan Prof. Dr. Mustafa Turan, “Masada bir şey yakılıyor tekrar bir doz konduğu zaman bir anda patlama oluyor. Sırt ve kol bölgeleri yaraları mevcut, bazı bölgelerde derin kabul ettiğimiz hasarları mevcut, oraların ameliyatları yapılıyor, kendisi yavaş yavaş düzeliyor. En az hasarla ve iz geçirmek atlatması için süreç içindeyiz. Güzel bir maalesef insan kayıplarına dönüşebiliyor. Yaz, turizm sezonu geliyor, bu tarz eğlencelerde yanıcı ürünler kullanmaya çok dikkat etmek lazım” dedi.
Geçenlerde yaraya göre Taksim’de bir gece evlerinde eğlence devam ettiği esnada tezgahtaki alevler sönünce alevlerin yeniden yükselmesi için alana dökülen bir anda parlaması sonrasında çevrede eğlenen kişiler olmuştu. Dehşet anları ve insanların üzerindeki alevleri söndürmeleri kameraya yanarken yanık oluşan kişiler hemen altına alındı. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polislerinin çalışma saatleri olayında yaralanan kişilerden tedavisi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde devam eden genç durumuyla ilgili Yanık Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan bilgi verdi. Gençliğin derin yanıklarının bulunduğu yerde ifade edilirken durumun düzelmesi olduğu belirtildi.

“Derin kabul ettiğimiz hasaları mevcut”
Mustafa Turan, “Masada bir şey yakılıyor tekrar bir doz konduğu zaman bir anda patlama oluyor. Özellikle bu tarz yanıcıları tüketen yanan aleve konmaması lazım çünkü aniden hızlı bir şekilde patlamaya mahal verebilir. Eğlence bir anda, kötü, oyuncu oyunlarına hatta insan kayıplarına dönüşebiliyor. Yaz, turizm sezonu geliyor, bu tarz eğlencelerde yanıcı ürünler kullanmaya çok dikkat etmek lazım. Çok ağır, iz bırakacak sonuçlara gidebiliyor. Bu tarz kullanım süresinde yanan bir ateşe kesinlikle yakıcının atılmaması gerekiyor. Her yıl yazma görevlileri özellikle çok fazla düzeyde bir bu tarzın patlaması ve yanmasına bağlı hasarlar, cilt hasarları maalesef yanık kliniklerine geliyor. Üzerlerindeki ibarelerin okumaya yanan bir aleve, yanıcı bir ürüne kesinlikle konmaması lazım. Bir hanımefendinin tedavisini devam ettiriyoruz. Onun özellikle sırt ve kol bölgeleri yaraları mevcut, onlar da yavaş yavaş toparlıyor. Geldiği andan itibaren erken müdahalelerini yaptığımız kendi yavaş yavaş düzelme olaylarıdır. Bazı alanlarda derin kabul ettiğimiz hasarları mevcut, oraların temizlikleri ve ameliyatları yapılıyor. En az hasarla ve iz geçirmek atlatması için süreç içindeyiz” dedi.

“Kimyasalın uzaklaştırılması çok önemli”
Yanık durumlarında ilk müdahalenin önem taşıdığına dikkat çekici ve tüm vatandaş ilk yardım konusunda uyaran Prof. bir şekilde atlatacağını düşünüyoruz.

Exit mobile version