Bisiklet tutkunları için ‘kadro boyu’ uyarısı

Bisiklet tutkunları için 'kadro boyu' uyarısı

Havaların güzelleşmesiyle birlikte yaygın olarak bisiklet kullanımı artarken, satıcılar, bisiklet sürüşünde uygun kadro boyunun önemine dikkat hedeflenena bazı uyarılarda bulundu.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte teşvik bisiklet incelemesini artırmaya başlarken bazı problemlerle karşılaşabiliyorlar. Bu problemlerin başında bisikletlerin uygun kadro boyuna göre alınmamasından kaynaklanan sorunlar var. Eskişehir’de beğenilen yaygın bir şekilde bisiklet kullanımı, bisiklet özelliği kadro boyunun bisiklet kullanımı ve sağlık açısından önemine vurgu yaptı. Bisiklet alım-satım ve tamir işletmeciliğini işleten Serdar Çınar, kadro boyunun bisiklet alırken ve sürürken önemli özelliklerinden biri olduğunu belirtti.
Bisiklet kadro boyu kavramının ayakkabı alma tablolarının kontrol edilmesiyle benzer bir durum olduğunu ifade eden Çınar, müşterilerin kendi boylarına uygun bisiklet almalarına dikkat çekti. Kadro boyunun bisiklet kullanıcıları tarafından fazla bilinmediğine değinen Serdar Çınar, “Kadro boyu, orta göbekten sele borusunun çıkış noktasına kadar olan mesafeyi ifade eder. Uygun olmayan numara ayakkabı okuyucumuz zaman yürüyüşümüzün etkilerise bisiklette de kadro boyu aynı şekilde önem arz ediyor. Performans etkileri.Standart erkek bisiklet kullanıcısının belli bir kadro boyu boyutu var.Bunun için ayak topuğundan kasık iç noktası ölçüsü genel yeterli.Vatandaşlar bunun için bisiklet kullanımına başvurabilirler” diye konuştu.

“Sürüş konforu ve sağlıkları için uygun bisiklet kullanmaları gerekiyor”
Uygunsuz kadro boyu olan bisiklet kullanımının sağlık açısından bazı fiziksel sorunlar oluşturabileceğini de söyleyen Çınar, şöyle konuştu:
“Örneğin 1.70-1.75 cm boyundaki biri orta boy (18 inç) olarak tabir ettiğimiz bisiklet alması gerekirken 14 veya 16 inç bisiklet alırsa bu durum bisiklet kullanış zevkini olumsuz etkiler. Buna dikkat etmek lazım. Eskiden bu bilgi bilgileridu. Sabit kadrolu bisikletler vardı. Sadece kadro boyu da yeterli değil. Bisikletin sele boyu ayarı, gidon ayarı gibi birçok ayarı oluyor. Bu ayarların da bisiklet servislerinde yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar bisiklet almak istedikleri zamanlara dikkat etmeyenler. Nefes alma konforu ve sağlıkları için uygun bisiklet kullanmaları gerekiyor. Yanlış boyda bisiklet alınması zaman bel ve çocuklara fazla yük bindiği için sakatlanmalara, zedelenmeye neden yetebilir.”

Exit mobile version