böbrek taşı tedavisi RIRS yöntemi

böbrek taşı tedavisi RIRS yöntemi

Üroloji Uzmanı Opr. Gürkan Özkan, idam içi taşların tedavisinde kullanılan ‘RIRS’ denilen kapalı tedavi yöntemi ile taşlardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Gürkan Özkan, nakil taşıma tedavisinde kullanımlardan biri olan “retrograd intrarenal cerrahi” yöntemi olarak RIRS yönetimi hakkında bilgiler verdi. Özkan, “İnsan omurgasının her iki tarafındaki yer alan taşımalar muhafazasındaki atıkların giderildiği kandan temizlenmesi ile görevlidir. Vücuttaki atık yiyeceklerin yayılma yolu ile ulaşman atılmaktadır. Kanunun temizken kandaki mineral ve tuzlardan oluşan tortular uzantılarda taşa neden olmaktadır” dedi.

böbrek taşı tedavisi RIRS yöntemi
“Bu taşlar kişi de doğum yerinde, sırtta, kaburgaların altında, alt karın bölgesinde ve kasıklarda görülen şiddetli ağrı gibi farklı çektiğini gösteriyor” diyen Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Gürkan Özkan, “Böbrek davranışı tedavisi özellikle son teknolojik gelişmelerle birlikte eksiltmeyi kırılamayan ya da düşürülemeyecek boyutlardaki taşların tedavisinde yenilik olarak kesisiz, delmesiz, kapatma yöntemi ile taşlardan kurtulma imkanı doğmuştur. Bu esnek URS denilen esnek, yumuşak bir cihazla elde edilene kadar Ulaşılarak buraya düşmesi mümkün olmayan 1 cm üzerindeki taşların 2 veya 3 cm kadar olan taşların lazer yöntemiyle kum haline getirilip başarıya yolundan akıtılması ve dışarı çıkması. ve kesme işleminin olmadığı için börekte de minimum tahribat, minimum yan etkiyi azaltır.

RIRS yöntemi uygulanabilir mi?
Opr. Özkan, “Bu yöntem herkese, her yaş grubu uygulanabilmektedir. Özellikle diğer cerrahi yöntemlerin zorlandığı şişman hastalar, kan sulandırıcı kullanan hastalar, iskelet yada vücut deformitesi olan ağırlıklı olarak da kullanılıp sonuç alınabilmesi de başarılarına sahiptir. Bu yöntem RIRS denilen lazeri esnek URS yöntemiyle inşaat içi taşlarının tedavi edilmesi mümkün olmaktadır. Bu tedavi yönteminde hasta ya bölgesel anestezi ya da genel uyutma yöntemiyle ameliyata hazırlanmaktadır. Tedavi süresi boyunca taşınmakla görevlidir”.

Exit mobile version