böbrek taşlarından kapalı ameliyatla yaşamak mümkün

böbrek taşlarından kapalı ameliyatla yaşamak mümkün

Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne doğum taşı şikayeti ile kısımları hasta, yapılan kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.
Düzce Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği’nde bir yıldır uygulanan supin perkütan nefrolitotomi (kapalı nakil taşı) ameliyatı hasta ve hekim açısından büyük avantajlar sağlayan. Uzun süredir kullanılan cerrahi cerrahi çekici 33 yaşındaki S.T’nin, supin perkütan nefrolitotomi yöntemi ile böbreğinde bulunan çok sayıda taş görevli.

“Böbrek taşında kapalı operasyon çok yaygın”
Böbrek taşı tedavisi belli organlarındaki taşlar için uygulanan kapalı ameliyat yöntemi perkütan nefrolitottomi (PNL) hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dursun Baba, bu yöntemin yaygınlaşmasından sonra inşaat taşlarında açık cerrahi tedavilerinin neredeyse hiç kullanılmadığını söyledi. Öğr. Üyesi Baba, “Böbrek içine daha geniş kanül yerleştirilmektedir ve ameliyat sonrası birkaç gün aşılama içinde nefrostomi katateri kontrolü. Sonradan böbreğe nefrostomi takılmasına gerek kalmadan elde edilen içeriklerden tüm dünyada popüler nakil ameliyatı olarak öne ameliyat.Hastanede bir yıldır bu tedavi yönetimini uyguluyoruz. İçindeki dağınık taşlarda tedavi edilebilmektedir” dedi.
Operasyon sürecinin daha az olması görevini daha az miktarda anestezik madde yürütmeye dikkat eden Dr. Öğr. Üyesi Dursun Baba, bu sayede solunum yollarına daha hızlı girişim yapma imkanının sağlandığını belirtti.

Kanama riski ve hastanede kalış yükünü bariz olarak azaltıyor
Supin perkütan nefrolitotomi ameliyatı ile cerrahi riskli ve hastanede kalış ameliyatı azaltmayı ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Baba, “Morbid doğum ve doğum risk factor” olan yüklerin konumunun değiştirilmesine gerek harici veri yükünün riskini azaltmaktadır. ve az radyasyona maruz kalması gibi hizmet veren da vardır.Sağlanan traktın yatay veya aşağı rüzgarın yayılması nedeniyle üst sistem sağlayıcı çok hafif basınç oluşur.
Böbrek taşının genellikle lazerle parçalanarak ve tamamıyla koruma altına alındığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Baba, operasyondan sonra nefrostomi katateri içine yerleştirmeyi vurguladı.

Exit mobile version