Bu kongrede A’dan Z’ye meme hastalıkları masasına yatırıldı: “Geliştirilen yeni tasarruf tartışacağız”

Bu kongrede A'dan Z'ye meme hastalıkları masasına yatırıldı: "Geliştirilen yeni tasarruf tartışacağız"

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde 7. Uluslararası Meme Günü kongresi düzenlendi. Farklı ülkelerden de doktorun yer aldığı kongrede, meme hastalığında ve kanserinde hiçbir zaman yeni tedavi yöntemleri masaya yatırılacak. Erken teşhisle memeden korkulmaması gerektiğini söyleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. tartışacağız” dedi.
SENATURK ile Kocaeli Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen ‘7. Uluslararası Meme Günü’ (7. Uluslararası Meme Günü) kongresi Kocaeli Üniversitesi’nde başladı. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. . İki gün ibadet kongresi, YouTube’dan da canlı olarak yayınlanıyor. Uluslararası ve ulusal çok sayıda davetli toplantı kongreye katkı sağlarken, yarın da uygulamalı teknikler yapılacak.

“Uluslararası görüşmeye katıldı”
Kongre hakkında bilgi veren Rektör Nuh Zafer Cantürk, “Meme kanserinde en sık görülen kanserdir. Meme kanseriyle ilgili tedavi seçenekleri ve tanıtım fırsatları her geçen gün gelişiyor. Bilimleri Akademisi olarak sıkılıkla meslektaşlarımızın eğitimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

“Geliştirilen yeni ölçümleri tartışacağız”
Memeden beslenmeyida sona erdirmeyi anlatan Cantürk, “Hastanın vücut görüşünün daha az bozacak işlemleri yapmaya çalışıyoruz. Bugün burada bu tekniklerden tanı sırasında koltuk altında memedeki kitlenin daha iyi test sonuçlarını daha uygun şekilde çıkarma ve yeni tüketimi tartışacağız. Yaklaşık 5 yabancı uyarımız var. Türkiye’ den de 10’a gidiş törenimiz var.Toplantı İngilizce yapılıyor.YouTube’dan uluslararası camiada da yayınlanıyor.Bu kutlamayla hem bizim arkadaşlarımız hem de çıktığımız meslektaşlarımızın da yararlanmalarını sağladı.Kocaeli Üniversitesi olarak böyle bir inisiyatif almış olduklarından” diye konuştu.

“Uygulamalı meme ultrasonu ve girişimsel teknikler workshopu yapılacak”
Ciddi bir katılım olduğunu anlatan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, “Burada stant açan İngiltere’den ve Hollanda’dan iki şirketimiz var. Bunlarda yeni tanı tekniklerine ait cihazlar getirdiler ve burada tanıtıyorlar. Bu cihazları bize bırakmalarını talep ediyoruz. Bu aletleri burada kullanmayı amaçlıyoruz. Muhtemelen bizim çalışabilmemiz için bu aletleri bize bırakacaklar. Bayağı ciddi bir ilgi var, ilgi var, çok memnunuz. Çok güzel bir toplantı oluyor. , memedeki kitlenin tespit ölçümlerinin yerinin doğru olarak işaretlenebilmesi için yerli ve yabancı arkadaşları anlatacak.

“Bu bakımın bir kısmı zaten biz uyguluyoruz”
Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nin hizmetlerinin çok iyi olduğunu ifade eden Nuh Zafer Cantürk, “Hastanemizin imkanları fevkalade iyi, mekanlarımız çok iyi ve yanında böyle bir workshop’ı verme kapasitesi de var. , bir kısım da yeni burada tartışılıyor. uygulama şansımız olacak.Sonrasında da tabii sosyal güvenlik kurumu belki bu araçları sağlaması, temini alınması yardımcı olur ve biz de Türkiye’ye örnek veririz” sözlerine ekler.

“Erken tanıyla ve tedavideki gelişmeyle meme kanseri başlayabilecek bir hastalık”
Kadınlarda görülen kanser taramalarının meme kanserini bildiğine dikkat çeken Cantürk, dağıtımını şöyle noktaladı:
“Me organı topluluğunda en sık görülen kanserdir endişeye mahal yok. , tanılarını sağlamalılar diye düşünüyorum.Sadece kendisinden değil.Yüz vakada bir vaka erkeklerde de meme kanseri görülüyor ama daha çok kullanılan sık görülen bir hastalık olarak düşünmek lazım”

Exit mobile version