Bursa Şehir Hastanesinde minimal invaziv kalp cerrahisi şifa oluyor

Bursa Şehir Hastanesinde minimal invaziv kalp cerrahisi şifa oluyor

Bursa Şehir Hastanesinde yapılan minimal invaziv kalp cerrahisi ameliyatı, bir cihazda daha umut oldu.
Halk arasında ‘kapalı yöntem’ veya ‘mini bypass’ olarak da bilinen minimal invaziv kalp cerrahisi ameliyatı, Bursa Şehir Hastanesinde başarıyla yapılıyor. Göğüs kemiği kırılmadan, küçük kesilerle kalbe ulaşılarak, ameliyathane sayesinde hastalar kısa süre içinde yeniden sosyal hayatlarına dönebiliyor. Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılabilen bu teknikle şifa bulan oğul isim 70 yaşındaki kalp hastası Sayime Tayır oldu. Tayir, Bursa Şehir Hastanesinde görevli Kalp Damar Cerrahı Doç. Nail Kahraman tarafından yapılan operasyon ile kısa sürede sağlığına kavuştu.
Bir hastayı daha sağlıklı hale getirmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Doç. Kahraman, “Yaptığımız ameliyatla hastamızın kalp kapağının yürütülmesini gerçekleştirdik. Minimal invaziv kalp cerrahisi, küçük kesilerle kalbe sonunda ameliyatları ifade eden bir kavramdır. durum özellikle kalp ameliyatları sonrası iyileşme süresini zorlaştırmakta ve uzatmaktadır. Koltuk altından, meme altından ya da dış kıvrımından 4-5 santimlik kesilerle yapılabilmektedir.
Bu yöntem ile yapılan kalp ameliyatlarının hem ameliyat sırasında hem de ameliyat sonrasında özellikle hasta için ciddi avantajlara dikkat çeken Doç. Dr. Kalbe ulaşırken daha az doku ile karşılaşıldığından meydana gelen doku hasarlarının önüne geçilmesini ve daha erken taburcu olmasını sağlar. Ameliyat sonrası hızlı bir şekilde günlük hayata dönülebilir, kurtuluş dönemi kısadır” şeklinde konuştu.
Yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğunu ve her geçen gün daha iyileştiğini dile getiren hasta Sayime Tayır ise, “Ameliyat sonrası çok şükür iyi oldum. Önceki halimden eser yok, eski vaziyetime ve sağlığıma gittim. İlgi ve alakalarından dolayı Bursa Şehir Hastanemize ve doktoruma çok teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Exit mobile version