Deprem bölgesi Malatya’da sağlık hizmetleri aralıksız sürüyor

Deprem bölgesi Malatya'da sağlık hizmetleri aralıksız sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilden biri olan Malatya’da meydana gelen konteyner ve çadır kentlerde sağlık hizmetleri aralıksız devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilden biri Malatya’da dört aylık süreçte yaklaşık 600 bin kişiye sağlık hizmeti verildi. sürecinde sağlık hizmetlerinde herhangi bir doğum yaşanmayan kentte depremde etki Doğanşehir ve Akçadağ Devlet hastanelerinde de hizmete devam edilirken, açılan 75 Aile Sağlığı Deprem Merkezi ile konteyner ve çadır kentlerde de aralıksız sağlık hizmeti verilmektedir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Malatya’da kurulan konteyner kentlerde görev yapan Doktor Necati Karaaslan ile Hemşire Adalet Çelik, Sağlık Bakanlığı’nın karşıladığısinde İl Sağlık Müdürlüğünce depremzedelere yönelik sağlık hizmetlerinde 6 Şubat’tan bugüne bir zarar görmeyerek devam ettiğini belirtti. Doktor Karaaslan sorumluk yerlerindebirlik hasta başvurularının 40 ila 50 aralığında gösterdiğini belirtilen depremzedelerin incelemelerine ulaşabileceğini söyledi.
Konteyner kentte bulunan depremzede Vahap Kuldemir ise sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Exit mobile version