Diyarbakır’da 280 çocuk sağlık için pedal dahil edildi

Diyarbakır'da 280 çocuk sağlık için pedal dahil edildi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından Spor Diyarbakır projesi çevresi Sağlık İçin Pedal Çevir sloganıyla ‘Bisiklet Şenliği 2023’ operasyonu çalıştırıldı.
Eğitimde Sağlık Hareketi Spor Diyarbakır proje çerçevesi 5-6 yaş grubu öğrenci velilerinin toplantı bölümleri ‘Bisiklet Şenliği’, Bağlar İlçesi Göletli Park’ta yönlendirici 23 Nisan Anaokulunda bitti. Varış noktasına ulaşan müşteriler gökyüzü gözlemi, su roketi, bağımlısı özgür olma ol, masal anlatımı ve oyun gibi eğlenceli etkinliklere katıldı.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Bulut, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra düzenlenen etkinliğin psikososyal destek görevini de hedeflediğini belirtti.
Bulut, “Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirdiğimiz “Sağlıklı yaşam için pedal çevir” sloganıyla özellikle anaokulu gruplarına yönelik gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik düzenledik. Muhtemelenin yaşamış olduğu felaketten sonra çocuklarda psikososyal eğitim yöntemleri, üzerlerindeki etkiyi atabilmek amacıyla bu programı gerçekleştirdik. Etkinliğe yaklaşık 280 öğrenci katıldı. Gördüğümüz görüntü daha çok velilerden çocuklardan daha heyecanlı olduğu ve isteyerek katılımların olduğu bizi ayrıca sevindirdi” dedi.
Sağlığı için arkadaşlarıyla pedal çevirdiğini dile getiren 6 yaşındaki Muhammet Üveys, “Bugün scooter sürerek eğlendim. Benim için çok keyifli bir vakit oldu. Aynı zamanda scooter’ı tam olarak kullanın. Tek olmamam benim için daha iyi oldu. Öğrenci ailesila daha bi keyifli oldu” diye konuştu.

Exit mobile version