Enfeksiyonla mücadelede LED ışık dönemi

Enfeksiyonla mücadelede LED ışık dönemi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. söyledi.
Gürdal Yılmaz, gün ışığı teknolojisine sahip bakteri LED ışığının gerek ortama gerek ışığa vurduğu içindeki mikroorganizmaları öldürdüğünü veya çoğalmalarını engellediğini ve bu şekilde bulaşma sayılarının yayılmasını olmak üzere yüzeyini belirtti.
Hastanenin hastane servislerinde, bakteri LED ışık evlerini ve hasta ölüm oranlarında ölüm gördüklerini kaydeden Yılmaz, gün ışığı teknolojisine sahip Hijyenik LED ışığının gerek mekân gerek ışığın vurduğu yüzeydeki mikroorganizmaları öldüren veya çoğalmalarını kapsayan bir ışık olduğunu söyledi. Yılmaz, “Işık yapısını yeni ama eskiden beri tedavi amaçlı olarak kullanılan bir yöntem. Eski Mısırlılar’ın, hastalarının gün ışığına çıkararak hatıraları arasında, yine eskileri özellikle tüberkülozlu hastaların güneşe çıkartılarak gün içeriğinden faydalanılarak götürüldüğü merkezlere. Işığın insan sağlığına ve hijyene katkısı korunuyor. muhakkaktır.Işık, açık, dünya üzerindeki varlığının anahtarıdır.Işık, insan da dahil olmak üzere çok sayıda türün yaşamlarını giderir dış veya sonuca göre düzenlemesine izin veren içsel biçimlerini ayarlayarak etki yapar. İlaç salınımı olarak düşünülmelidir. Işık aslında bir hayat, bunun için bilim için insanların son dönemleri ışık teknolojisiyle mikroorganizmaları nasıl yok eder? diye düşünerek uzatma. Özellikle bakterilere dayanıklı mikroorganizmalar bilim insanlarını mikroorganizmalarla mücadelede doğal yolların gelişimine yol açtı. Ultraviyole ışıklar ve mavi ışık canlıların olduğu etkilerin kullanılamaması nedeniyle gün ışığı teknolojisinin mikroorganizmalar üzerindeki etkisi kalıcı olarak ortaya çıkan ve gün içindeki gerek frekans gerek dalga boylarının kapasitesiyla mikroorganizmaları öldürücü seviyesinde ışınım sağlanarak ışığın tamamını kanıtladı. Bu konuda dünyada birçok çalışması yürütülmekte olup yasalardaki yürütme sonucu elde edilen ürün laboratuvar koşullarındaki denetimdir” dedi.

“Evlerde özellikle kullanıcılar bir arada oldukları oturma odaları, lavobalar, yatak düzenlemelerini kullanma önerileri”
“Ülkemizde yaptığımız teknolojilerden biri üniversite olarak hem aydınlatma amaçlı hem de dezenfeksiyon amaçlı hastanemizin hiyerarşi birimlerinde kullanıyoruz” diyen Gürdal “Gerek havadaki mikroorganizmaları yok etmesi ( geniş çevrede damlacıkla bulaşan yayılmayı önleme) genişliğinde de ışıkn vurduğu yüzeydeki temasla bulaşan mikroorganizmaları yok etmesi bu ışığın kullanımındaki en Büyük gelir unsurları.Bu boyutları Rektörümüz ve Başhekimliğimizin katkılarıyla geçen yılın Temmuz ayından itibaren hastanemizin farklı servislerinde, yoğun ve yoğun bakım ünitelerinde taşır.Bu teknolojiyle birlikte başta damlacıkla bulaşan solunum yolu çıkışları, sondaları ve silme-yumuşak çıkışların dokusunun ele geçirildiğini tespit ettik. Geleneksel olarak gelecekte belki daha iyi geliştirilerek daha etkin halde kullanımtır.bunun ayrıca ampul formları da var LED ampulleri tekrarlayan bulaşıcı hastalıklar olan kişiler tarafından. Bu konuda klinik uygulamaya devam ediyor. Evlerde özellikle kullanıcılar bir arada oldukları oturma odaları, lavobalar, yatak kullanım talimatlarını önermektedir. Tekrarlayan enfeksiyon olan hastaları, kanser hamileliğini ve yatalak durumda olan hastayı yeni ölümlerin konuşmasını önlemenin çok önemli” şeklinde.
Hijyenik LED ışıkların İstanbul, Ankara ve İzmir’de birkaç merkezde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Yılmaz, “Ülkemizde çeşitli merkezlerde bulunan kuruluşlar. Biz yoğun bakımlarda ve kliniklerde klinik çalışma yapan ilk merkeziz diyebiliriz. Klinik çalışma yapan birkaç merkez daha var, ancak bizim çalışmamız büyük sürecek bir klinik çalışma ve gelecek ay sonunda elde etmeyi sonlandıracağız. Temmuz ayı sonunda de 12 aylık sonuçlarımızı rapor olarak düzenleyeceğiz. Özellikle ciltten bulaşan önlemler, kateteri korumak için belirgin bir azalma olduğunu mümkün kılar. Solunum yoluyla bulaşan geçişlerde ışığın kullanılan servislerde korunmadan daha az geçerken ortaya çıkıyor. Hem aydınlatma amaçlı hem de dezenfeksiyon amaçlı kullanım güzel bir ürün olarak düşünüyoruz. Yaygınlaşma dünyada yaygınlaşmaya yayılan haberlerini kullanın. Çeşitli organları bu şekilde kullanan bilgileri var ve biz de bu konuda ki ilk klinik yayınlamayı planlamıyoruz” açıklamasını kullandı.

Exit mobile version