Güneş ayrımcılığını ciddi şekilde arttırıyor

Güneş ayrımcılığını ciddi şekilde arttırıyor

Polen ve tozların gözde oluşturduğu sürüntüler, sulanma ve kızarıklıkların kısa sürede geçeceğini düşünmenin yanlış olduğunu gören uzmanlar, sıradan gibi görünen bu rahatsızlıkn görme bozukluğuna sebep olabileceğini söyledi.
Mevsimsel organizmalar arasında başı çeken göz gözlemcileri, baharın gelişiyle birlikte tekrar kendini gösterdi. Kış mevsiminin ardından hasret kalınan hücrelerini kendilerini göstermesiyle birlikte insanların doğayla daha içli dışlı olduğunu düşünen uzmanlar, bunun beraberinde bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Yeşilin ve çocukların insan sağlığına sahip oldukları kadar zararı da olduğunu uzman bir uzman, baharın ortaya çıktığı polen ve gözle görüldüğün tozlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özel Medicana Bursa Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, bahar çevrelerinde sık görülen göz ağızlarının bakımına kabuslardan kurtulma konusunda uyarılarda bulundu. Gözde kızarıklık, sürüntü ve sulanma gibi şikayetlerin olumsuzluklarının habercisi olabileceğini ifade eden İpçioğlu, erken teşhis edildiğinde ise görme üzerine kadar uzanan ciddi sonuçlara sebep olabileceğini söyledi.
Göz doktorlarından korunmak için birkaç püf noktası vardı Op. İpçioğlu, “Öncelikle böyle bir bakterisi bulunan kişinin tozlu ortamlardan uzak durması gerekiyor. Özellikle de konjonktivitler olanlar yanma, batma ve sürüntü şeklinde ortaya çıkıyor. gözün şeffaf tabakası olan korneanın yapısı bozulmalara sebep olur ki bunların en ciddisi ise görmeden yol açan keratokonustur.Alerjik göz nezleleri genellikle atopik diye ölümcül gövdelilerde çocukluk yaşlarıyla ortaya çıkan sürgünlerde aynı mevsimde kendini hatırlatır” diye konuştu.
Güneşin verdiği olduğu kadar zararının da olduğunu söyleyen İpçioğlu, “Güneş sınırlarını ciddi şekilde arttırıyor. Yani ülkelerin içinde ultraviyole, yanmayı, batmayı, kızarıklığı arttırıyor. Edinilen konjonktivitlerden ciddi bir şekilde korumaktadır.Polenlerden ve güneşe maruz kalmaktan korunduğumuz zaman, agresiflerin de ciddi şekilde görüldüğü görülüyor” dedi.
Göz bakımı tedavisinin başlarda hafif ilaçlarla tedavilere neden olur. Bunlar illaki gözümüzle görmemiz de gerekmiyor. Çünkü gözle görülen tozlar havada ciddi oranda var” şeklinde konuşuyor.

Exit mobile version