İzmir’de unutulmaz Anneler Günü

İzmir'de unutulmaz Anneler Günü

Yaklaşık 6 ay önce siroz götürüldü koyulan 3 çocuk, 7 torun sahibi Ülkü Uşak (61), Anneler Günü öncesinde nakli için ameliyat masasına yattı. Donörü olan küçük kızı Songül Özcan’dan (35) toplu olarak nakledilen Uşak, Anneler Günü’nü hastane kanatları sürpriz makarnasıyla kutladı. Annesine can aşısı olan Özcan, “Her Anneler Günü’nde üç kardeşin annemize hayatını kolaylaştıracak, mutlu olacaklarını alırdık. Bu en önemli hediye, en unutulmaz kutlama oldu” dedi.
Manisa’nın Salihli ilçesi eşi Ayhan Uşak ile yaşayan ev hanımı Ülkü Uşak’a yaklaşık 6 ay önce kriptojenik (nedeni bilinmeyen) yaygınlaşıyor sirozu saklandı. Diyabet hastası olarak takibinde olduğu doktorların siroz şüphesiyle sevk ettiği Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde Uşak için nakil kararı verildi, hasta nakli için İzmir Kent Hastanesine yönlendirildi. Kadavra bağıştan bekleme şansı olmayan Uşak’a canlı verici olmak için üç çocuğu da gönüllü oldu. Ancak incelemeler sonucu oğlu Akın Uşak ile büyük kızı Gülizar Dönmek’in kan grupları uyuşmadı.

İkiz çocuk sahibi kızı donör oldu
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde oturan ikiz annesi, ailesinin en küçük çocuğu Songül Özcan’ın uyumlu donör olduğu belirlendi. Bir yıl kadar önce kalp rahatsızlığı da geçiren Uşak, hazırlıklar gerçekleştikten sonra 9 Mayıs’ta Kent Hastanesi Hastanesi Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü kurucu başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, Doç. Cahit Yılmaz, Opr. Kamil Kılıç, Opr. Opr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze, Doç. Dr. Mert Akan, Uzm. Dr Alihan Pirim ve Uzm. Dr. Özgür Bolat’tan oluşan ekip operasyonu gerçekleştirdi, Özcan’dan alınan doku anne Uşak’a nakledildi. Operasyondan sonra önce Songül Özcan, ardından da annesi Uşak yoğun konuşarak çıktı, servise alındı.

En içten Anneler Günü
Nakilden 5 gün sonra 14 Mayıs seçim gününe denk gelen Anneler Günü, anne ve kızı için yaşanacak anılarla doldu. Uşak’ın büyük kızı Gülizar Dönmek ve gelini Fatma Uşak hem anneleri hem de evliler için pastalı kutlama yaptı. Bu mutlu anlar fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirildi. Anne Uşak, bu sürpriz karşısında gözyaşlarını tutamazken, başta hayatını koruyana ve tüm aileye teşekkür etti. Annesine can aşısı olan Songül Özcan, “Bu Anneler Günü öncesinde hepimiz farklı heyecanlar, endişeler ve sevinçler yaşadık. Annemiz için üç kardeş de gönüllü olmuştuk. Bu güzel hediyeyi anneme vermek bana kısmet oldu. Çocuklarım Anneler Günü’mü telefonla kutladı. Onlardan ayrı, uzakta ama bir o kadar da huzurlu ve mutluydum. Bir anne sadece çocukları için değil annesi için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmaz. Kim ana gözü önüne eriyip gitmesine izin verir ki? Hangi duygu ve hikayeleri içinde karşılama da ancak gelen başına bilir. Biz üç kardeş her Anneler Günü’nde annemize onun hayatını kolaylaştıracak, mutlu olmayı hediye olarak alırdık. Bu Anneler Günü’nde de robot süpürgeyi denemeyi planlıyorduk. Bu en ağırlama hediye oldu. Hastane doğumları Anneler Günü kutlaması da unutulmaz anılarımızdan içeri girdik” dedi.

İşletme sirozunun nedeni belli değil
Öte yandan Prof. Dr. Kılıç, Ülkü Uşak’ın yaygın sirozunun sebebinin tam belli olmadığını belirterek, “NASH (alkole bağlı olmayan yağların yağlanması) olabilir diye düşünülebilir. Hastamız siroza koyulmadan kısa bir süre önce ciddi kalp rahatsızlığı geçirmiş, stent takılmış. 6-12 ay arasında kaybetmeme riski olan bir hasta idi. Kızından yapılan nakille sağlığına kavuştu. Hem anne hem de kızının sağlık hizmeti iyi. Önümüzdeki günlerde önce vericiyi, sonra da anneyi taburcu etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version