KANKA’da ilk; Hollanda’dan sonra Kayseri’de savunma sistemi olmayan çocuklar gen tedavisi yapılacak

KANKA'da ilk; Hollanda'dan sonra Kayseri'de savunma sistemi olmayan çocuklar gen tedavisi yapılacak

Tedavisi yapılmazsa 1 yıl içinde ölen, savunma sistemi olmayan çocuklar gen tedavisi Hollanda’dan sonra ilk defa Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) öncülüğünde hayırseverler tarafından yaptırılan KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesinde yapılacak.
Kayseri’de hayırseverlerin desteği ile yapılan ve Erciyes Üniversitesine bağışlanan KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesinde bir ilke imza atıldı. Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Çocuk Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlu Hekimi, KANKA Derneği Başkanı Prof. buradan doğurduğu nakiller Amerika’da, Almanya’da ve İtalya’da yapılan nakillerle aynı kabul ediliyor. Aynı değerde görülmektedir. Şu anda dünyada yapılan her türlü nakli burada aynı şekilde yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Türkiye’nin yürüyen tek gen tedavisi projesi”
Karakükcü, “Bizim bundan sonraki gideceğimiz yere bu hastanelerde kartisel servisleri dediğimiz savunma sistemini genetik olarak değiştirilerek daha etkili bir şekilde ele geçirmeye yönelik tedaviler ve gen tedavilerini yapabilmek. İleride bunlar için çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Hollanda’da başlamazsa, tedavi yapılır 1 yıl içinde ölen savunma sistemi olmayan çocuklar gen tedavisi başlatıldı. Dünyada 2 kucaklama bu gen tedavisi yapıldı ve gayet güzel yaşıyorlar. Biz Hollanda ile görüşmelerimiz sonucunda bu projeye ortak olduk. Bu Türkiye’nin yürüyen tek gen hastane projesi. İnşallah bu tür hastaları gen tedavilerini KANKA Hastanesinde yapmayı planlıyoruz. Sağlık Bakanlığından onaylarımızı aldık ve her türlü işlemlerimiz bitti. Hollanda Sağlık Bakanlığından son bir ruhsat aldı ve artık hasta alımına gidiyorz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version