Kar Yemek Neden İyi Bir Fikir Değil!

Kardan adam yapmak, kartopu savaşı yapmak için karı kullanırız ve karın tadına bakmak isteyebiliriz. Beyaz kar taneleri dilde çok güzel erir. Daha çok miniklerimizi mutlu eden bir aktiviteden bahsediyoruz. Çocuklar, yediğinizde beyaz, soğuk tozun nasıl hissettirdiğini test etmeyi severler. Ancak ebeveynler dikkatli olmalıdır. Aslında kar yemek pek de sağlıklı değildir.

Kar Yemek Neden İyi Bir Fikir Değil!

Çocuklar belli bir yaştan itibaren, kirli karın ağızlarına ait olmadığını çok iyi bilirler. Ancak yeni yağmış, beyaz pullara genellikle karşı koyamazlar ve sadece tadına bakarlar. Ökotest, karın kirletici maddeler içerebileceği için çocukların bunu yapmaktan kaçınması gerektiğini açıkladı. Bunlara kirli hava yoluyla bulaşabilir. Bu nedenle özellikle emisyonun yüksek olduğu bölgelerde kar yenilmemelidir.

Uzmanların bu konuda yaptığı araştırmalarda: “Örneğin yanma ürünleri, toz veya mikrobiyal aerosoller ile hava yolu yoluyla kirlenme düşünülebilir” diye açıklıyor. Ancak kar yemek, başka nedenlerle de sağlık açısından tehlikelidir. Bir çocuk yemek yerken yol tuzu karıştırılmış bir kar kütlesi yakalarsa, çok fazlası ağza ve dolayısıyla mideye kaçarsa kusma ve ishale neden olabilir.

Asla Çok Miktarlarda Kar Yemeyin!

Ayrıca çok miktarda kar yemek çocukların soğuk algınlığına yakalanmasına neden olabilir. Bu durumda çocuklar boğulma tehlikesiyle bile karşı karşıya kalabilir. Ancak kar yemenin getirdiği tüm bu riskleri göz ardı edip karın bunlardan arınmış olduğunu varsaysanız bile yememelisiniz. Damıtılmış suya benzer şekilde mineral veya elektrolit içermez. Karı çok miktarda yerseniz, yararlı mineralleri vile vücudunuzdan bile uzaklaştırabilir.

Exit mobile version