Kardiyopulmoner testi bölgesi sadece Eskişehir Şehir Hastanesi’nde

Kardiyopulmoner testi bölgesi sadece Eskişehir Şehir Hastanesi'nde

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Türkiye’de pek yaygın olmayan ve kişiye özel egzersiz testlerinde özet sonuç veren solunum Fizyolojisi Kardiyopulmoner Egzersiz Testi Laboratuvarı aktif testlere başladı.
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde verilmeye başlanan Solunum Fizyolojisi Kardiyopulmoner Egzersiz Testi ile spirometrelik gibi bilindik testlerde normal sonuç sonuçları daha da detaylandırılabiliyor. Özellikle sporcu, aktif egzersiz hayatı süresigelen ve derinliğinde problem yaşayanlar için yerleşim testi bölgesinde tek olma özelliğini taşıyor. İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Bilge Akgündüz, laboratuvarda yapacağı, kardiyopulmoner egzersizin kullanım alanları ve yaralarından bahsetti.
Testin ülke genelinde pek yaygın olmadığını dile getiren söze başlayan Bilge Akgündüz, “Bu yapılan egzersiz testi yaygın olarak yaygın olarak kullanılıyor. Akciğer hastalıkları dışında spor hekimlerinin özellikle sporcuların kas kondisyonunu oksijen tüketiminin takip edilmesinde kullanılan bir yöntem. Bunun dışında yine kalp damar cerrahisinde görsel baypas öncesi ve sonrası. Ameliyatın planlanmasında ve yapılacak olan egzersiz testinin verilecek olan testi egzersiz uygulaması. Beyinle ilgili bilgi vermek için yine günümüzde bir çıkmakta olan bir test yalnızca göğüs hastalıkları değil kardiyoloji de kullanım yaygın biçimi hatta belki de gelecekte bu yürüyüş bandı yerine bisiklet argo metresinin yerini alacak. Testin, onun herhangi bir invaziv girişimi yoktur. Buradan yola çıkarak bir girişimde bulunmadan kalp atımını takip ederek oksijen tüketimini takip ederek laktik asit tepesinden hangi seviyede olduğunu, kas ömrünün hangi düzeyde olduğunu gösteren hem monitörizasyon onla hem bisikletin olduğu bölgedeki depolarla kandaki akışlarının gözden geçirilmesiyle çok fazla parametrenin bir arada kullanılan bir test. Kardiyopulmoner egzersiz testi, standart yöntem, özellikle de fonksiyon kayıplarının ölçülmesinde ya da egzersiz programlarının hazırlanma haftasında kişiye özel raporlandı” diye konuştu.

“Spirometrelik normal sınırda olmasına rağmen şimdi hasta yoruldu”
Testin hasta bakımı konusunda bilgi de veren İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanı Bilge Akgündüz, “Bizim hastamız meslek hastası büyükde toz birikimi olan bir hasta. Artık bir o toz kireçlenmiş haldeyken büyücüleri olan bir vaka. Fonksiyonel kapasite solunum fonksiyon testi ile sağlanan spirometrelik normal sınırda olmasına rağmen şimdi hasta yoruldu. Sonucunu göreceğim büyük bir vücutta fonksiyonel kapasite solunum fonksiyon testinde normal olmasına rağmen wx pipet testinde düşük geleceğini tahmin ediyoruz. Hastaların takiplerinin yoğunlaştırmalarının yanıtlarının değerlendirilmesinde söylediğim gibi altın standart olarak geçen bir yöntem olarak kabul edilmekte. Bölgemizde zaten herhalde bizim şehir hastaneleri içinde tek bizim hastanemizde yapılıyor. Kişinin oksijen tüketimiyle ilgili laktik asit baskın artık yükselme kas yorgunluğunun hangi düzeyde ortaya çıkmasıyla ilgili çok daha ayrıntılı bilgi veren bir yöntem bu. Yani bunun alternatifi yerine konulabilecek bir yöntem yok” dedi.

Exit mobile version