Kars’ta yaşlı çift ambulansla oy kullanılarak götürüldü

Kars'ta yaşlı çift ambulansla oy kullanılarak götürüldü

Kars’ta biri yürüme engelli ve hasta yaşlı çift, ambulansla oy kullanılarak götürüldü.
Kars İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi’ne bağlı sağlık ekipleri, il geneli hasta ve engelli evlerinden alarak oy kullananları okullara taşıyor. Ekipler, daha sonra vatandaşların evlerini sağlıklı bir şekilde taşımalarını sağlıyor.
Merkez Yenişehir Mahallesi Emek Sitesi’nde ikamet eden ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı bulunan Mürvet Taş (78) ile ölümcül hastalığı geçiren ve yürüyemeyen Mülazım Taş (87) evlerinden alarak oy kullanacakları Haydar Aliyev Lisesi’ne getirdiler. Yaşlı çift burada birinci derece yakınlarının kullandıkları oylarını kullandı.
Sağlık görevlilerinin kayın pederi ve kayın validesini oy kullanma yardımcılarını yürüten Cemal Uralkaya, “Allah razı olsun evimizden aldılar, evimize bıraktılar” dedi.
112 Acil Servisi doktorlarından Doktor Ercüment Gökçek, “Bugünkü seçim nedeniyle yatalak ve kendi imkanlarıyla oy kullanarak gelemeyecek hastalarımızı oy kullanmaya getiriyoruz. Sonrasında da sağlıklı bir şekilde evlerine nakillerini sağlayıp hizmetimi tamamlıyoruz. Vatandaşlarımız bu hizmetten çok memnun, biz de ulaştığımız yere kadar ilgileniyoruz. Hastalarımıza vatandaşlık yerleşimlerini yerine getirmelerini sağladı” diye konuştu.
Öte yandan, oy kullanan yaşlı çift daha sonra sağlık çocukları tarafından getirilen ambulansla tekrar evlerine nakilleri karşılığında. 112 ekibin bu hizmet kullanıcıları arasında memnuniyetle karşılandı.

Exit mobile version