Kışın Kuru ve Kaşıntılı Saç Derisinin 3 Nedeni

Kışın, genellikle kuru ve kaşıntılı saç derisinden muzdarip oluruz. 3 yaygın nedeni ve soğuk mevsimde gerçekten ne tür bir bakımın gerekli olduğunu ele aldık. Cilt ve saçlar kışın çok acı çeker. Her şeyden önce, dışarıdaki soğuk hava ile içerideki kuru, sıcak hava arasındaki değişim onları etkiler. Bu nedenle, soğuk mevsimde kuru veya kaşıntılı saç derisinden daha fazla muzdarip olmamıza  şaşmamalı .

Kışın Kuru ve Kaşıntılı Saç Derisinin 3 Nedeni

Çoğu zaman, kafa derisi kuru veya kaşındığında bakım rutinimiz tamamen masum değildir. Her şeyden önce şu 3 hatayı sıklıkla yapıyoruz:

1. Saçlarımızı Çok Sık Yıkıyoruz

Günlük saç yıkama birçok insan için rutinin bir parçası olsa bile, birçok durumda saçlarımıza pek iyi bakmıyoruz. Bu sayede kafadaki deri tabakasını daha hızlı kurutuyoruz. Ve bu da sadece kaşıntıya değil, aynı zamanda vücudun daha fazla yağ üretmesine de yol açıyor. Saçlar tekrar daha çabuk yağlanır – bu genellikle bir kısır döngünün başlangıcıdır çünkü saçlarımızı hemen tekrar yıkamamız gerektiği hissine kapılırız. Ne çok yağlı ne de çok kuru olmayan karmaşık olmayan saçlarınız varsa, genellikle haftada iki kez yıkamak yeterlidir.

2. Saç Derisine ve Saça Çok Sert Davranıyoruz

Kafa derisinin nazik bir şekilde tutulması kuru yamalara ve kaşıntıya karşı korur. Özellikle kafa derisi kışın zaten hassas ve kuru olma eğilimindeyse, örneğin bir havluyla sertçe ovuşturarak daha fazla tahriş etmemeliyiz . Daha iyi: Havlu ile yukarıdan aşağıya doğru saç tellerindeki nemi nazikçe sıkın.

3. Çok Sıcak Dön Çekiyoruz

Elbette, bazen hızlı bir şekilde yapılması gerekir ve ardından en yüksek fön ayarı, saçın daha hızlı kuruması için ihtiyacımız olan şey olabilir. Ancak uzun vadede cildimizi ve saçımızı zorlarız çünkü suni ısı her ikisinden de nemi alır. Sonuç olarak kuru ve kırılgan saçlar ve kaşınmaya eğilimli bir saç derisine dönüşür. En nazik yol, saçınızı kurumaya bırakmaktır. Bu mümkün değilse, daha yüksek fön ayarlarından kaçınmak ve fön makinesini kuruturken her zaman saçınızdan yaklaşık 20 santimetre uzakta tutmak daha iyidir.

Exit mobile version